Ce pot face pentru fratele meu diagnosticat cu epilepsie?

Foto: Oana Nechifor

Fratele meu a făcut o criză în somn, pe la vârsta de 7 ani. Era un copil sănătos și totul era normal. Eu și părinții mei am crezut că a visat urât. Cu timpul a fost dus la doctor, dar situația a devenit tot mai rea. Nu mai poate merge, nu poate vorbi, creierul lui a fost afectat. Este diagnosticat cu epilepsie. Acum are 14 ani și tratamentul îl ajută doar să nu mai facă crize, nu dă semne de vindecare. Mă rog pentru el și îl pomenesc la biserică. Ce pot să mai fac pentru el? Învățați-mă, vă rog! Doamne ajută!

16 Iunie 2017

Soră Ana Maria, încercăm să fim solidari cu tine și familia ta în această suferință. Îl vom pomeni și noi la rugăciune pe fratele tău dacă ne vei comunica și numele lui. Rugăciunea și încrederea în rânduiala lui Dumnezeu rămân mijloace de manifestare a credinței că Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi și că nimic din ceea ce ni se întâmplă nu este hazard, ci face parte dintr-o rânduială pe care Domnul ne-o va face cunoscută, când va vedea că suntem capabili să înțelegem toate acestea.  

Încercați să rânduiți Slujba Sfântului Maslu pentru el și, în momentele de luciditate, să fie împărtășit mai des. Îți recomand o carte  foarte potrivită pentru situația dată: Teologia necazurilor sau a încercărilor, scrisă de părintele profesor Ioan Teșu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Te va ajuta să găsești răspunsuri la multele întrebări ce te frământă.

Domnul să vă întărească în răbdare și nădejde de mai bine!

pr. Mihail

Ana a răspuns:
16 Iunie 2017

Numele lui este Florin Silviu. Va multumesc din suflet!

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons