Ce rugăciuni să spunem în această perioadă de pandemie?

Foto: Bogdan Bulgariu

Doamne ajută, părinte! Ce rugăciuni să spunem în această perioadă de pandemie?

2 Aprilie 2020

Doamne ajută, Valentin!

În primul rând aș zice să ne rugăm sfinților care au pătimit în închisorile comuniste, sfinților pentru care nu avem acum o rugăciune pe care să o fi rânduit Sfântul Sinod, dar putem să zicem întotdeauna: pentru rugăciunile celor care au pătimit pentru neamul acesta, pentru țara aceasta, pentru credința creștină în toate veacurile de la creștinarea lui până acum, miluiește-ne pe noi păcătoșii. Putem zice: pentru rugăciunile celor care au pătimit în închisorile comuniste și în toată perioada comunistă sub jugul ateu ca să Te mărturisească pe Tine Dumnezeule, pentru aceștia miluiește-ne pe noi.

Putem să spunem Acatistul Sfântului Haralambie, care este marele izbăvitor de molime, putem să ne rugăm Sfântului Nichifor Leprosul, care s-a arătat înainte de începerea acestei molime în Grecia și care ne-a încredințat că trebuie să nu ne temem, să nu ne înspăimântăm, că va trece.

Putem să ne rugăm tuturor sfinților, aș zice, marilor sfinți ocrotitori ai neamului nostru, începând cu Sfântul Nicolae, dar mai cu seamă Maicii Domnului, care este ocrotitoarea și Acoperământul nostru. Iar vârful cel mai de sus este rugăciunea către Însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos și psalmii.

Domnul să te întărească!

Pr. Ciprian Negreanu

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons