Cine mă poate povățui în această perioadă în care nu pot participa la Sfintele Slujbe?

Foto: Oana Nechifor

Părinte, cine mă poate povățui în această perioadă în care nu pot participa la Sfintele Slujbe?

pr Visarion Alexa a răspuns:
3 Aprilie 2020

Nu aveți duhovnic? Căutați-l. Uitați, stăm toată ziua pe internet, pe whatsapp, căutați un preot chiar și la 1.000-2.000 de km de dumneavoastră și spuneți-i: Părinte, dați-mi voie în perioada asta când m-ar apuca frica rău, să vă mai întreb câte ceva.” Și Părintele va primi, pentru că noi toți preoții am promis că în perioada aceasta vom fi alături de dumneavoastră. Cum? Așa, prin spațiul virtual. Și am un prieten care mi-a zis așa: „Părinte, eu n-am nevoie nici de spațiu virtual, n-am nevoie nici de transmisia Liturghiei la televizor, ci eu chiar cred că sunt prins în Liturghie și în rugăciunea duhovnicului meu. N-am nevoie de întărirea aceasta prin calculator.” Dar dacă dumneavoastră aveți nevoie să vedeți fața duhovnivului, glasul lui, vorba lui, mesajul lui, să vă sfătuiți cu el, îndrăzniți!

Avem telefoanele deschise 24/24 toți preoții. Am primit mandatul acesta de la episcopul nostru, de la protoiereul nostru să fim cu telefoanele deschise pentru că trebuie să răspundem tuturor oamenilor care trec prin momente grele. Și facem asta! Iată, Mitropolia Moldovei și Bucovinei are chiar un număr de telefon unic, îl puteți găsi și pe site-ul doxologia.ro unde puteți cere consilierea unui preot.

Oriunde vă aflați în lumea asta și în Japonia și în China, oriunde vă aflați, sunați pe numărul de telefon și puteți să stați de vorbă cu un preot, să liniștiți sufletul dumneavoastră!

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: convorbire, duhovnic, sfat, îndrumare, cornavirus, covid-19

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons