Cum să fac să nu ajung să dau mită pentru un loc de muncă?

Sarut mana, parinte! Sunt student in anul 4 la o facultate cu profil tehnic si in ultimul timp am avut de-a face cu destul de multe cazuri in care toti cei care lucreaza in domeniu pe cont propriu sau au firme care activeaza in acesta, mi-au spus/dat de inteles ca lucrarile „castigate” de catre ei in Romania au fost si sunt pe baza mitei. Deseori ma intreb ce o sa fac pentru ca mie imi place foarte mult ceea ce fac la facultate si am oarecare planuri in ceea ce tine de jobul pe care o sa-l urmez, dar, cu aceasta parte de „cotizat unde trebuie” nu sunt deloc de acord din motive rationale. Cum ar trebui sa reactionez la vestea ce m-a intristat foarte mult? Doamne ajuta!

8 Decembrie 2015

Frate Lucian, un părinte avea o vorbă foarte frumoasă și folositoare: „fă tu lucrul lui Dumnezeu  că și Domnul îl va face pe al tău”.

Cunosc tineri, care au ajuns în rosturi înalte, fără să folosească pârghii la care faci referire frăția ta. Au muncit, au învățat foarte bine. Cine nu și-ar dori un angajat profesionist, capabil, smerit, bun comunicator mai ales astăzi?

Eu te îndemn să înmulțești rugăciunea, să-ți sporești viața duhovnicească și Cerescul Tată va rândui ceea ce va fi de folos pentru tine.

Cu doriri de bine,

pr. Mihail

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: societate, loc de muncă, mită

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons