Cum să mă rog pentru un alcoolic?

12 Septembrie 2014 Pr. Andrei Atudori alcoolism
Foto: Oana Nechifor

Cum sa ma rog eu, ca mama, ce acatiste sa dau pentru fiul meu, pentru a-l ajuta Bunul Dumnezeu?

pr Andrei Atudori a răspuns:
12 Septembrie 2014

Doamne ajută!

Îmi pare rău că trebuie să treceți, ca mamă, prin această suferință. Domnul să vă întărească! Ar fi bine să citiți cât se poate de des Acatistul Maicii Domnului „Potirul Nesecat”. Dacă nu îl aveți sau nu îl găsiți de cumpărat, iată link-ul de pe Doxologia: http://www.doxologia.ro/acatist/acatistul-maicii-domnului-potirul-nesecat

Este de mare folos, de asemenea, să îl treceți pe pomelnice la Sfânta Liturghie, Sfântul Maslu, Litie și Psaltire. Pe lângă acestea, dacă locuiți într-un oraș mare, poate reușiți să îl convingeți să ia parte la niște ședințe de consiliere psihologică sau la un grup de suport de tipul „Alcoolicii Anonimi”. Pe lângă cele legate de credință și acestea pot fi utile, mai ales dacă se află într-un stadiu avansat de depedență. Vă recomand să vă informați cât mai mult cu privire la ce este dependența de alcool și, mai ales, să nu deznădăjduiți.

pr. Andrei

AM a răspuns:
22 Septembrie 2015

Dependenta de alcool, este boala sufleteasca si deci numai Dumnezeu o vindeca, in rest nimeni. Ca atare prin credinta doar dispare boala aceasta f. ucigasa de suflete.

pr Andrei Atudori a răspuns:
28 Septembrie 2015

Doamne ajută!

Cea mai corectă definiție ar fi că dependența de alcool este o boală duhovnicească, biologică și psihologică. Însă, indiferent de definițiile pe care i le dăm, realitatea este că cei aflați în această suferință au nevoie de o credință puternică, dar și de ajutor specializat.

pr. Andrei

ionel a răspuns:
27 Septembrie 2015

Sunt tanar (28ANI) si am aceeasi problema cu alcoolul, dar am ajuns la grupul de suport Alcolicii anonimi din orasul meu si sunt abstinent din martie. Asadar recomand. Este o boala tratabila.

pr Andrei Atudori a răspuns:
28 Septembrie 2015

Ionel, mă bucur pentru tine. Dumnezeu să îți dea abstinență senină!

pr. Andrei

Stefana a răspuns:
2 Noiembrie 2015

Sarut mana, parinte!

Bunica mea sufera de alcoolism de peste 50 de ani. In cazul ei nu se mai poate face nimic, nu recunoaste ca bea si doctorii ne-au spus ca nu o pot ajuta. Locuieste cu mama si sunt conflicte in casa in fiecare zi. Mama a trait toata viata ei in casa cu alcoolici (si bunicul si tata- de care mama a divortat- au baut rau; si bunicii din partea tatalui au suferit de alcoolism) si din ce in ce nu mai face fata, nici fizic, nici psihic. Sfatuiti-ma, va rog, cum sa o ajut pe mama sa faca fata? Eu nu mai locuiesc cu ele; am plecat din frica ca o sa afecteze psihic si pe mine. Mama nu e religioasa. Desi intelege ca bunica mea nu e 100% vinovata pentru ceea ce face, nu se poate abtine sa nu se enerveze cand bunica ii arunca lucruri din casa sau ii vorbeste urat. Iar eu nu stiu ce sa ii spun, cum sa o ajut. De plecat mama nu vrea sa plece, se teme ca bunica va pati ceva rau singura.

Rodica si Ionel, o sa ma rog sa gasiti rezolvare.
Doamne ajuta!

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons