Dacă faci un rău cuiva, se întoarce împotriva ta?

8 Noiembrie 2014 Pr. Andrei Atudori raul, societate

Doamne ajută! Dacă faci un rău cuiva, se întoarce? Mă contrazic mereu cu oamenii care spun că toate se întorc și eu nu cred în asa ceva! Eu una nu am văzut vreodată să se întoarcă cuiva care mi-a făcut mie rău. Pur și simplu nu cred și asta mă face să am gânduri mereu contradictorii cu mine. Nu mă simt bine gândind diferit de alții!

pr Andrei Atudori a răspuns:
8 Noiembrie 2014

Doamne ajută!

Sincer, nu cred că are rost să vă contraziceți cu nimeni legat de acest subiect. Expresia acesta „dacă faci un rău cuiva, se întoarce” este foarte generală. Vom da seama, în viața acesta și/ sau în viața veșnică, pentru răul pe care îl facem celor din jur. Așadar, un răspuns la întrebare poate fi „da”. Însă, când și cum anume se întoarce răul este un lucru pe care nu îl putem ști.

Așadar, dacă nu credeți acest lucru și aveți altă părere decât cei din jur, nu este nici o problemă. Nu este un subiect important pentru mântuirea dumneavoastră. Devine important abia atunci când îi urâți, nu îi puteți ierta pe cei care v-au făcut vreun rău (sau le doriți răul), pentru că un suflet și o minte presărate de ură nu pot să fie într-o legătură vie și sănătoasă cu Dumnezeu.

Nu cred că are rost să vă pierdeți vremea cu astfel de gânduri care privesc felul în care cineva „plătește” pentru păcatele sale. Cel mai bine este să încercați, pe cât vă este cu putință în acest moment, să urmați cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos Care spune: „Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc” (Evanghelia după Matei, capitolul 5, versetul 44).

Dumnezeu să vă lumineze!

Pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: societate, relaţii interpersonale, rău, pedeapsă

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons