De ce spunem Maicii Domnului: „Toată nădejdea mea spre tine o pun”?

Foto: Oana Nechifor

Bună ziua / seara. Citind rugăciunile de seară, mi-a atras atenția următoarea rugăciune : „Toată nădejdea mea spre tine o pun Maica lui Dumnezeu, păzește-mă sub acoperământul tău.” Vă rog, dacă se poate, să îmi explicați această rugăciune și aspectele legate de nădejde. Eu știam că nădejdea trebuie pusă spre Dumnezeu. Vă mulțumesc ! Vă rog să mă iertați dacă v-am deranjat. O zi bună !

19 August 2016

Frate Emilian, acest fragment din rugăciunea către Maica Domnului arată credința nezdruncinată a noastră că Fecioara Maria este pentru noi toți rugătoare nebiruită, nerefuzată. Toată nădejdea pe care ne-o punem în ajutorul ei nu înseamnă că iubirea și milostivirea ei ar concura cu milostivirea lui Dumnezeu nemărginită, ci faptul că oricine aleargă la a sa mijlocire nu rămâne nerușinat, neajutorat.

De unde știm că  Domnul Hristos nu-i poate refuza nici o cerere Maicii Sale? Din arhicunoscuta întâmplare de la Cana Galileii (Ioan 2, 1-11). Acolo, Mântuitorul cu a Sa Maică și ucenicii Săi, participa la o nuntă. Fecioara Maria observă că tinerii miri au rămas fără vin, lipsă care va fi tulburat cu siguranță bucuria evenimentului. La observația și rugămintea Maicii Sale, Domnul îi refuză rugămintea. Dar, Maica Domnului stăruind, Mântuitorul devansează planul mântuirii, săvârșind minunea transformării apei în vin, doar la cererea Mamei Sale. Acea minune fusese „neprogramată” de vreme ce Hristos spunea inițial că „ceasul Meu nu a venit încă”.

Datorită acestei întâmplări memoria Bisericii a numit-o pe Născătoarea de Dumnezeu rugătoare nebiruită, nerefuzată.

            Cu bune doriri, pr. Mihail

Emilian a răspuns:
19 August 2016

Vă mulțumesc pentru lămuriri. Am înțeles acum.

Toate cele bune !
Doamne ajută !

oneluta a răspuns:
1 Octombrie 2016

EU nu pot tine minte rugaciunile si deaceea port cu mine ocarte de rugaciuni in drum spre servici am intrat intr-o biserica si mi-am dat seama ca uitasem cartea de rugaciuni pe masuta .in biserca am inchis ochii si am rugat-o pe PREA SFANTA MAICA DOMNULUI SA-MI PRIMEASCA SI SARACACIOASA MEA rugagaciune si atunci am simtit o bucurie imensa si cu ochii mintii am vazut-o pe MAICA DOMNULUI cum statea langa mine si se RUGA

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: undefined

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons