Este păcat să ascultăm muzică religioasă în mașină?

25 Septembrie 2015 Pr. Andrei Atudori societate, muzică

Este pacat să ascultăm muzică religioasă în mașină?

pr Andrei Atudori a răspuns:
25 Septembrie 2015

Doamne ajută!

Marius, nu este deloc păcat, din contră, consider că este foarte bine să faci acest lucru. În loc să ascuți cine știe ce post de radio, cu cine știe ce muzică, cine știe ce „glume” și cine știe ce „informații”, mai bine asculți muzică religioasă, psaltică sau corală (după preferințe). Cred că este de folos!

Toate cele bune!

pr. Andrei

Alin a răspuns:
25 Septembrie 2015

Dar, daca aleg sa merg cu masina in nu stiu ce excursie, Duminica si sa ascult slujba la radio, se considera a fi pacat ca neparticiparea la slujba in biserica, in ziua de Duminica ?!!

pr Andrei Atudori a răspuns:
25 Septembrie 2015

Alin, din punctul meu de vedere creștinul ar trebui să evite să călătorească Duminica, în timpul Sfintei Liturghii, sau să facă acest lucru dacă este neapărat nevoie. Duminica ar trebui să fim în biserică la Sfânta Liturghie. Din acest punct de vedere, nu mi se parte potrivit să „alegi” să mergi într-o călătorie într-o astfel de zi. Însă, dacă ești pus în situația de a face acest lucru atunci, sigur, este foarte bine dacă asculți slujba la radio. Bineînțeles, oricât de frumoase ar fi slujbele de la radio și oricât de des le-am asculta ele nu pot avea același efect haric asupra noastră așa cum îl au cele la care luăm parte direct și nu le pot înlocui.

Cu doriri de bine,

pr. Andrei

 

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: muzică, muzică religioasă, mașină

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons