Este păcat să mergi la preoți care „deschid cartea”?

Foto: Bogdan Zamfirescu

Bună ziua părinte. Este păcat sa mergi la preoții care slujesc în biserica și care deschid cărți de rugăciune spre izbăvire de vrăjmași și de rele? Mulțumesc anticipat. Doamne ajuta.

pr Andrei Atudori a răspuns:
16 Octombrie 2015

Doamne ajută!

Ana, îmi pare rău, dar întrebarea ta este oarecum neclară.

Dacă prin „cărți de rugăciune” te referi la „Molitfelnice”, din care preoții pot citi rugăciunile de dezlegare rânduite de Biserică, atunci nu este nici o problemă.

Dacă însă te referi la preoți care „deschid cartea” (după cum se spune în popor) atunci, de unii ca aceștia să te ferești. „Deschiderea cărții” este un „ritual” vecin cu vrăjitoria și ghicitul iar Biserica nu a încurajat niciodată folosirea Sfintei Scripturi pentru „decriptarea” unor mesaje divine, în sensul ghicirii viitorului. Cuvântul Sfintei Scripturi are un alt rost! 

Tind să cred că la aceștia din urmă te referi. Dacă este așa, atunci, ca să te lămurești cu privirea la „deschisul cărții” îți recomand articolul  următor: „Părinte, deschide-mi Evanghelia şi zi-mi viitorul!”

Aici ai și un cuvânt al părintelui Arsenie Papacioc spune despre „deschisul cărții”.

Dacă am interpretat greșit întrebarea ta și te referi la diferite rugăciuni de dezlegare atunci, după cum am spus, nu este nici o problemă.

Dumnezeu să te lumineze!

pr. Andrei

Larisa a răspuns:
10 Mai 2016

Deci ca să înțeleg , părinte, că "deschisul cărții" este un mare păcat pe care îl ia şi preotu' şi persoana care a cerut asta?
Ce se spune în momentul în care se deschide cartea?

pr Andrei Atudori a răspuns:
23 Mai 2016

Da, Larisa, este un păcat mare pe care îl iau amândoi asupra lor. 

Ce se spune mi se pare irelevant.

pr. Andrei

Fata cu probleme a răspuns:
8 Iulie 2016

Buna ziua. Am si eu o întrebare, cum pot afla daca am fost blestemata de cineva? Si daca pot scăpa de acel blestem vreodată? Prin intermediul bisericii, desigur, ma refer la preoți sau călugări. Nu am luat in calcul niciodată mersul la ghicitoare sau vrăjitoare. Si daca se poate, unde si cui imi recomandați sa ma adresez. Mulțumesc frumos!

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 August 2016

Doamne ajută!

Trebuie să vă spovediți! Părintele duhovnic vă va sfătui ce și cum să faceți!

pr. Andrei

Florea aurelia a răspuns:
29 Iulie 2016

Buna ziua! Părinte as avea o întrebare daca cineva mi-a făcut farmece as putea sa ma duc la un părinte sa ma dezlege de rău ? Multumesc

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 August 2016

Doamne ajută!

Pe scurt da. Însă nu totul cosntă doar într-o rugăciune de dezlegare.

Aveți în linku-ul de mai jos câteva detalii.

Dumnezeu să vă păzească!

pr. Andrei 

http://www.doxologia.ro/consiliere/dezlegarea-farmecelor-vrajitoriilor-indepartarea-dusmanilor-2011-05-30-234430

andreea isa a răspuns:
30 August 2016

Parinte am fost la preot si mi-am deschis cartea...intrebarea mea este daca se va intampla dupa cum scrie in ea? este adevarat ce scrie in ea? In carte scriia ce o sa mi se intample..(de bine,de rau) Se va intampla dupa cum scrie in carte?
Va rog frumos sa-mi raspundeti...MULTUMESC

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 Octombrie 2016

Andreea, în „carte” nu avea cum să scrie ce o să ți se întâmple, pentru că pur și simplu ea nu are această menire, iar preotul care zice altfel este departe de învățătura Bisericii.

Roagă-te lui Dumnezeu, spovedește-te, împărtășește-te, mergi la biserică, trăiește o viață frumoasă și nu mai călca niciodată pe la astfel de preoți.

Dumnezeu să te ajute!

pr. Andrei

Ali a răspuns:
13 Septembrie 2016

Buna seara! Va spun pe scurt povestea mea. Prietenul meu s-a despartit de mine, spune ca ma iubeste ,dar au fost prea multe certuri ,a auzit foarte mute despre mine, nu mai vrea sa fim impreuna.Eu vreau sa il readuc cu orice pret inapoi.Daca voi apela la un preot pentru asta in cat timp il voi avea inapoi? Este pacat sa fac asta?

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 Octombrie 2016

Ali, vino-ți în fire! Cum adică „vreau să îl readuc cu orice preț înapoi”?! Acesta este un gând păcatos! Dacă nu renunți la acest gând el îți poate aduce și ție și aceluia numai necazuri. Dragostea nu poate fi impusă cu forța!

Roagă-te Domnului să te lumineze și să îți scoată în cale omul potrivit pentru tine, ca amândoi să vă mântuiți!

pr. Andrei

Stefanis a răspuns:
10 Octombrie 2016

Parinte vreau sa stiu in judetul Iasi un preot bun, am multe greutati desi am 18 ani , nu mi-e bine nici o zi.Nu sunt Casatorita dar mai am 2 saptamani si nasc.Toti m-au obligat sa fac avort dar eu nu am acceptat mi-a fost frica de Dumnezeu.Cu baiatul cu care traiesc nu ma inteleg deloc e violent, consuma alcool si curveste ,Nu stiu cum sa-l aduc pe drumul cel bun si sa am liniste.Sfatuiti-ma va rog.

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 Octombrie 2016

Doamne ajută!

Îmi pare rău că ești în această situație dificilă. Domnul să te ajute să răzbați prin ea și să ieși din ea mai puternică! Deja ai dat dovadă de tărie prin refuzul de a face avort. Sunt convins că pentru asta Dumnezeu este și va fi alături de tine.

Îți recomand să iei legătura în primul rând cu preotul tău paroh. Spovedește-te și urmează-i sfaturile!

Să ai o naștere ușoară iar pruncul să îți bucure viața!

pr. Andrei

Citește alte articole despre: deschisul cărții, păcat, dezlegare, molitfă, ghicit, vrăjitorie

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons