Îmi va merge afacerea, dacă lucrez în zile de sărbătoare cu cruce roșie?

Foto: Oana Nechifor

Părinte, îndrumaţi-mă, vă rog. La momentul de faţă îmi deschid o afacere - un atelier (de reparaţie a hainelor, cusut, etc.). Întrebarea este urmatoarea: în zilele de Sărbători Sfinte - însemnate cu roşu în calendarul ortodox - avem voie noi, croitoresele, să ne ocupăm de meseria noastră după Sfânta Slujbă sau, totuşi, nu? Mulţumesc.

14 Noiembrie 2012

Răspunsul este următorul. În zilele însemnate cu roşu în calendar, adică sărbători mari, cu ţinere, nu se lucrează, ci se merge la Biserică, oamenii se roagă, se odihnesc, citesc, fac milostenie.
Dacă veţi ţine această poruncă a Bisericii, atunci veţi primi binecuvântare de la Dumnezeu pentru toată lucrarea dumneavoastră. Altfel, veţi săvârşi un păcat şi nici afacerea nu va prospera.
Am un prieten cu un magazin de carne, care era deschis şi duminica. O ducea destul de greu, cam în pierdere. El a zis: nu pot să închid, toată lumea vine duminica şi cumpără carne, ca să meargă la grătar. Dacă închid sărbătorile şi duminica, intru în faliment.
I-am zis: fă o încercare. A închis duminica şi de sărbători. Şi culmea, prin ajutorul lui Dumnezeu, acum are şi mai mulţi clienţi, pentru că oamenii şi-au dat seama că un om cu credinţă în Dumnezeu le dă carne mai bună, mai ieftină şi mai sănătoasă. Simplu.
Dumnezeu să vă ajute.
Pr. I. Istrati

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: sărbătoare, muncă, afacere, profit, clienti

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons