Plâns fără motiv

28 Iulie 2015 Pr. Andrei Atudori plâns
Foto: Oana Nechifor

De ce plângem din orice sau uneori fără motiv? Cum am putea opri asta?

pr Andrei Atudori a răspuns:
28 Iulie 2015

Florina, îmi este foarte greu să îți ofer un răspuns. Intuiesc că, deși vorbești la modul general, întrebare se referă la o stare pe care o trăiești. Este adevărat că poate ție ți se pare că plângi fără nici un motiv însă, cu siguranță acolo , în sufletul, în mintea, în conștiința ta, undeva în adâncurile tale, se află ceva care te face să plângi. Nu știu ce și poate nici tu nu știi. Prin urmare cred că este foarte important să te rogi lui Dumnezeu să îți descopere care este/sunt motivul/motivele. Gânduri, griji, frici, o sensibilitate aparte, sunt doar câteva dintre motivele posibile. 

Roagă-te Maicii Domnului! Citește paraclisul ei pentru că este de mare folos la vreme de întristare.

În plus, sfătuiește-te cu duhovnicul tău despre aceste stări. Dacă nu ai un duhovnic atunci este necesar să cauți de urgență unul. Sfatul său ți-ar fi de mare folos. Nu uita de Sfânta Liturghie!

Un alt gând pe care îl am pentru tine este să nu îți pierzi nădejdea și să nu îți fie frică de lacrimile tale. Lacrimile curg și mângâie sufletul însă nu trebuie să îți controleze viața. Cred că în cele din urmă vei găsi cauza acestor stări. Cheamă-l pe Dumnezeu în ajutor și folosește fiecare zi ca să te cunoști mai bine.

Dumnezeu să te lumineze!

pr. Andrei

 

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: plâns, rugăciune, conștiința, suferinţă

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons