Sunt însărcinată. Câte zile trebuie să postesc înainte de spovedanie?

16 Noiembrie 2015 pr. Andrei Atudori sarcina
Foto: tasha/pixabay.com

Doamne ajuta! Suntem în postul Craciunului, eu sunt insarcinata si as vrea sa ma spovedesc vinerea aceasta.Cate zile ar trebui sa postesc inainte de spovedanie?

pr Andrei Atudori a răspuns:
16 Noiembrie 2015

Doamne ajută!

Maria, în învățătura și practica Bisericii noastre cu privire la post sunt menționate câteva categorii de persoane care pot fi dezlegate de nevoința postirii: copiii, bătrânii, bolnavii, femeile însărcinate și cele care alăptează.

Sunt femei însărcinate care postesc (mai mult sau mai puțin) și sunt femei însărcinate care nu postesc deloc. Nu există o „rețetă” universal valabilă, așadar nu vă pot spune câte zile să postiți înainte de a vă spovedi/împărtăși. În principiu puteți merge fără să postiți deloc așa cum la fel de bine ați putea să postiți o zi, două, trei sau chiar mai mult (păstrând o alimentație de post variată, după cum vă permite starea generală de sănătate și dacă nu aveți nici o interdicție medicală în acest sens). Pentru că e o întrebare care necesită un răspuns „personalizat”, această discuție trebuie să o purtați cu duhovnicul (poate puteți lua legătura cu el până vineri ca să știți ce aveți de făcut până atunci, iar la spovedanie să stați mai mult de vorbă cu privire la acest lucru și să vă clarifice nelemuririle). El vă poate da dezlegare!

Să vă bucurați de sarcină și Domnul să vă dăruiască un prunc sănătos și cuminte!

Spor în toate cele bune!

Pr. Andrei

PS: Nu uitați că, dacă nu puteți posti deloc sau dacă puteți posti puțin, trebuie să înmulțiți rugăciunea. Rugăciunea în timpul sarcinii îi face mult bine copilașului!

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons