Visele sunt mereu înșelăciuni?

Anul trecut pe 2 noiembrie am visat-o pe  Maicii Domnului. Am retinut ce mi-a spus: ca am gresit mult sau ca am multe greseli. Stiu ce spunea parintele Cleopa, ca sa nu credem in vise si vedenii. Parinte, visul acesta a fost o inselaciune diavoleasca sau a fost un mesaj de la Maica Domnului?

11 Decembrie 2015

Noi nu putem ști exact ce a fost cu visul tău, dar ceea ce știm dealtfel și cum părinții ne învață, este să fim foarte precauți cu visele, căci pot fi înșelatoare. Ele sunt doar simple mișcări ale minții în timpul somnului, deși uneori par foarte reale, în general sunt rezultatul frământărilor noastre. Din vise ne putem da seama de patimile care ne stăpânesc și preocupările ce le avem. Sunt însă și vise de la cel rău care ne aduc înfricoșare, tulburare și neliniște rea în sufletul nostru sau ne fac să ne trufim ca și cum am avea nu știu ce descoperiri. Deasemeni sunt și vise de la Dumnezeu, dar acestea aduc umilință și smerenie în suflet și o neliniște bună care ne îndeamnă la pocaință și schimbarea vieții.

Însă cel mai bine este să fim prudenți ca să nu ne înșelăm, căci mai mare este răul produs de înșelare decât dacă nu primim ca fiind adevărat un vis de la Dumnezeu din teama de a nu greși. Dumnezeu nu se supără pentru asta, iconomisește lucrurile în așa fel încât noi să înțelegem mesajul Lui până în sfârșit.

Starea pe care o ai după un astfel de vis poate să te ajute să îți dai seama de unde provine.

Sfătuiește-te cu duhovnicul tău!

Binecuvântări!

Pr. Petroniu 

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: vise, Intreaba preotul

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons