Voia lui Dumnezeu!?

Foto: Constantin Comici

Cuvioase Parinte, tocmai am avut o discutie in contradictoriu cu o veche prietena, nascuta si botezata in Biserica Ortodoxa si care, de cand s-a convertit la Islam (adica acum 6 ani), si-a schimbat mult felul de a gandi. Subiectul discutiei noastre se refera la drama ce a avut loc in casa unei prietene de-a ei (musulmanca si ea). Asadar, aflata la cina cu sotul si cei 3 copii in casa unor cunostinte si plecand spre casa la o ora foarte tarzie in noapte, acestia l-au uitat in masina pe cel mai mic dintre copii, care avea 4 ani. Si-au adus aminte de cel mic la ora 12 dupa-amiaza, cand l-au gasit mort in masina. Acest eveniment tragic s-a petrecut saptamana trecuta vineri. Parinte, trebuie sa-ti spun ca am lacrimi in ochi cand scriu acest e-mail... Ma doare sufletul cand aud asemenea grozavii... Afirmatia prietenei mele vis-à-vis de aceasta drama a fost: „Asa a vrut Allah!” Eu I-am spus ca Dumnezeu nu a vrut sa se intample asa pentru ca Dumnezeu este Pacea, Dragostea, Bunatatea de neimaginat. Parinte, eu as vrea sa stiu parerea ta care esti cea mai in masura persoana pe care as vrea s-o ascult. Dumnezeu sa ne mantuiasca pe noi toti!

23 Iulie 2015

Soră Bianca,

Trebuie să fim foarte atenți la relațiile pe care le avem cu cei din jurul nostru care împărtășesc alte convingeri religioase.

În genere este bine să îi ajutăm să  descopere frumusețea Ortodoxiei, iar pe cei care s-au rătăcit de la dreapta credință ( cum este prietena ta, de care faci aici pomenire) să ne străduim să le redescoperim Ortodoxia nu ca un sistem filosofic, ca pe o ideologie frumoasă, ci ca pe un mod de viață.  Dacă întâlnim atitudini ostile, atunci trebuie să ne rezumăm la o relație normală discutând, eventual, probleme generale, care nu presupun polemici, atitudini pătimașe.

Decât să porți permanent discuții  în contradictoriu, care-ți vor tulbura viața, mai bine să cauți pacea. Vei ieși mai câștigată căci ne spune Domnul: „fericiți făcătorii de pace că aceea fii lui Dumnezeu se vor chema”.         

            Doamne ajută!

            Pr. Mihail

Marian. a răspuns:
23 Iulie 2015

Buna Bianca. E destul de trista povestea, si totodata foarte dezamagitor sa auzi ca parintii inclusiv cei doi frati si-au uitat copilul cel mic in masina.. De obicei mamele, chiar si tatici, verifica inainte de culcare daca usa e incuiata, daca cainele e in casa, daca copiii au adormit, daca lumina e inchisa la cel mic, samd. Asta arata ca sunt niste parinti cam imprudenti, cam foarte imprudenti.. Nu vreau sa judec pe nimeni.. Singurul lucru pe care poti sa il faci este sa te rogi pentru sufletul prietenei tale, sa o readuca Dumnezeu la adevarata credinta, dar aici iti trebuie multa perseverenta, sa faci acatiste la Maica Domnului, sa mergi la biserica unde sa te rogi pentru ea, sa pui pomelnice pentru ea, si daca spre exemplu ai vreun viciu, sau vreo patima pe care sa o cunosti, cum ar fi spre exemplu fumatul, ai putea renunta la aceasta patima pentru a il imbuna pe Dumnezeu sa iti asculte si sa iti implineasca rugaciunea. Eu iti doresc mult succes, sa te ajute bunul Dumnezeu, pe tine si pe prietena ta. Ai nevoie de multa perseverenta si rabdare, rabdare, rabdare.

dragos a răspuns:
24 Iulie 2015

Deviza crestinului este : mai bine pace decat dreptate !!

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: voia lui Dumnezeu, credinţa

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons