Laboratorul Sfintei Spovedanii
Taina Spovedaniei implică: mărturisirea păcatelor cu toată căinţa; dorinţa de îndreptare; cererea de iertare a păcatelor şi întrebarea pusă lui Dumnezeu prin duhovnic: ce să facem mai departe?
O mulţime de oameni socotesc că atunci când te spovedeşti înseamnă doar să-ţi spui păcatele şi atât. Însă greşesc. Taina Spovedaniei, cum am mai amintit, implică pe duhovnic, pe Dumnezeu şi pe penitent. Ori, această treime de persoane, implicată în lucrarea de ridicare a omului, se poate compara cu un laborator duhovnicesc a cărui menire este redarea sănătății sufleteşti a celui în cauză.
Laboratorul Sfintei Spovedanii este fundamental pentru formarea personalității umane, pentru înțelepciune și pentru o trăire în realitate.
Taina Spovedaniei implică: mărturisirea păcatelor cu toată căinţa; dorinţa de îndreptare; cererea de iertare a păcatelor şi întrebarea pusă lui Dumnezeu prin duhovnic: ce să facem mai departe? Această întrebare în duh este foarte importantă şi putem, cu mila lui Dumnezeu, să obţinem un răspuns de disciplinare a vieţii.
Dacă Dumnezeu vede că-L întrebăm cu toată sinceritatea și căinţa, nu numai că ne dă răspunsul adevărat, ci ne dă şi puterea pentru a-l realiza.
(Arhim. Ioachim Pârvulescu, Sfânta Taină a Spovedaniei pe înțelesul tuturor, Ed Albedo, 2005, p. 38)
Dumnezeu nu ne poate mântui fără voia noastră
Te-ai mândrit? Smerește-te!
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro