Leacuri naturale pentru conjunctivită
Conjunctivita este o inflamaţie a membranei fine care acoperă albul ochilor şi faţa internă a pleoapelor, iar apariția poate fi cauzată de o rană, o boală respiratorie sau o alergie.
Deoarece conjunctivita este o boală care se transmite, trebuiesc urmate câteva reguli simple de igienă, precum: spălarea mâinilor de câte ori este nevoie, folosirea strict separată a unui prosop curat și față de pernă, ochiul sănătos nu se va atinge cu mâinile murdare sau obiecte personale, se vor purta ochelari de soare pentru protecția împotriva vântului, a prafului și a luminii puternice, se renunță la machiaj până la vindecare, nu se folosesc produse cosmetice expirate sau împrumutate.
Pentru a ameliora simptomele și a grăbi vindecarea, puteți încerca câteva dintre remediile următoare, cu acordul medicului, asigurându-vă că medicația alopată nu interacționează cu cea naturistă:
- pleoapele se ung de 3-4 ori pe zi ulei de nuci, sau ulei de gălbenele, de sulfină sau vitamina A gelatinoasă, până la vindecarea completă
- seara, înainte de culcare, se pun câte 2 picături de suc de aloe vera în fiecare ochi (benefic și în caz de blefarită, atrofie a nervului optic și tulburări ale cristalinului)
- se face o soluție de 20% propolis cu apă, se strecoară printr-un tifon și se pune câte o picătură în fiecare ochi, din 3 în 3 ore, mai puțin noaptea.
Pentru comprese puteți folosi flori de gălbenele, albăstrele, silur, mușețel, nalbă mare, tei, coada-șoricelului, isop, talpa-gâștei, turtiță-mare, petale de trandafir de dulceață, frunze de pătlagină, pelin, salvie, sulfină, frunze de nuc, frunză de viță de vie.
Infuzia pentru comprese se prepară din 3-4 linguri de plantă la o cană de apă clocotită, care se lasă la infuzat timp de 15-20 de minute, după care se strecoară și se folosește lichidul călduț. Compresele folosite trebuie să fie sterile, și se lasă pe ochi timp de 15-30 de minute.
Intern, pentru sporirea imunității puteți prepara o infuzie de silur (3 lingurițe la 200 ml apă) pe care o consumați pe parcursul zilei sau o infuzie din frunze de coacăz negru (o linguriță la 250 ml apă clocotită), din care se beau 2 căni pe zi.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.