Mâna Sfântului Vasile cel Mare, în vistieria Bisericii Învierii din Ierusalim

Mâna neputrezită a Sfântului Vasile cel Mare se află într-o raclă de argint post-bizantină, în interiorul căreia o altă raclă specială, aurită, permite vederea prețioasei relicve. Racla aurită prezintă pe partea de sus înfățișarea Marelui Vasile, cu inscripția: Sfântul Vasile. De jur împrejur, racla oferă o inscripție consacrată care, după cât permit fotografiile, se citește astfel: „Mâna Marelui Vasile, afierosită de împăratul Nichifor în anul...”.

În vistieria Sfintei Biserici a Învierii, de la Ierusalim, este păstrată, pe lângă alte Sfinte Moaște, și mâna (stângă?) neputrezită a Sfântului Vasile cel Mare, părinte al Bisericii, teolog al secolului de aur și unul dintre Sfinții Trei Ierarhi, considerați ocrotitori ai educației.

Mâna neputrezită a Sfântului Vasile cel Mare se află într-o raclă de argint post-bizantină, în interiorul căreia o altă raclă specială, aurită, permite vederea prețioasei relicve. Racla aurită prezintă pe partea de sus înfățișarea Marelui Vasile, cu inscripția: Sfântul Vasile. De jur împrejur, racla oferă o inscripție consacrată care, după cât permit fotografiile, se citește astfel: „Mâna Marelui Vasile, afierosită de împăratul Nichifor în anul...”.

Fotografiile au fost furnizate de către Daria Segal, fotograf și masterand la secția de istoria artei a Academiei de Artă și Design Bezalel, Ierusalim, studentă care pregătește o lucrare cu privire la Capul Sfintei Paraschevi, a patra soră a Sfintei Fotini Samarineanca, cinstit cap care se află de asemenea în posesia Sfintei Biserici a Învierii, de la Ierusalim.

Ultimele din categorie