Atacuri teroriste în zona Muntelui Sinai

14 Ianuarie 2014 16:14 Nicolae Pintilie Religia în lume

În ajunul zilei de 14 ianuarie, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Cuvioşilor Părinţi ucişi în Mănăstirile Sinai şi Rait, aceste locuri din Egipt au fost, din nou, încercate. Armata egipteană nu poate interveni în forţă, pentru că Al Nusra foloseşte pe post de scuturi umane copii şi femei. 

În ajunul zilei de 14 ianuarie, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Cuvioşilor Părinţi ucişi în Mănăstirile Sinai şi Rait la începutul secolului al IV-lea, aceste locuri au fost, din nou, încercate. Deşi au trecut aproximativ 1600 de ani de la moartea sfinţilor monahi mucenici, nimic nu s-a schimbat. Conform agenţiei de presă egiptene The Eghiptean Press, satele din jurul muntelui Sinai: Mahdia, Ganoub Rifh, Sheikh Zawid şi al- Arish au fost atacate de Frontul al-Nusra.

Au fost distruse majoritatea bisericilor creştine ce aparţin atât de Biserica Coptă, cât şi de Patriarhia Ortodoxă a Alexandriei. Încă nu se ştie numărul victimelor, zona fiind ocupată de rebelii islamişti.

Armata egipteană nu poate interveni în forţă, pentru că Al Nusra foloseşte pe post de scuturi umane copii şi femei. Conform martorilor oculari, un băiat creştin de 10 ani a fost legat de un stâlp, la o anumită vizibilitate, având legate pe el mai multe terminale artizanale cu dinamită, care pot fi detonate de la distanţă.

Citește alte articole despre: prigoana creștinilor, Sinai

De la același autor

Ultimele din categorie