Mesajul Patriarhului României după mutarea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Pavel de Drama

Cuvântul ierarhului

Mesajul Patriarhului României după mutarea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Pavel de Drama

    • Mesajul Patriarhului României după mutarea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Pavel de Drama
      Foto: Arhiva Mitropliei de Drama

      Foto: Arhiva Mitropliei de Drama

Părintele Patriarh Daniel i-a transmis marți Arhiepiscopului Atenei un mesaj de condoleanțe după plecarea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Pavel de Drama. 

„Pentru tot ceea ce a reprezentat vrednicul de pomenire Mitropolit Pavel, fratele nostru în Hristos, pentru credincioșii români și pentru România, exprimăm un gând de recunoștință și prețuire”, i-a scris Părintele Patriarh Daniel Părintelui Arhiepiscop Ieronim al Atenei și al Întregii Elade, conform basilica.ro.

Mitropolitul Pavel Apostolidis de Drama a decedat luni în urma unui infarct miocardic. Avea 59 de ani și slujise ca ierarh aproape 17 ani.

Text integral:

București, 3 mai 2022

Preafericirii Sale,
Preafericitului Părinte Ieronim II,
Arhiepiscopul Atenei și al Întregii Elade

Preafericirea Voastră,

Hristos a înviat!

Cu profundă durere în suflet am primit vestea trecerii neașteptate din această viață a preaiubitului nostru frate în Hristos și coliturghisitor, vrednicul de pomenire Părinte Mitropolit Pavel, care a fost dăruit de Dumnezeu cu multe harisme pentru împlinirea misiunii sfinte de arhipăstor harnic și dinamic al credincioșilor din Mitropolia de Drama.

Considerăm că este o datorie de conștiință să mulțumim, în acest moment de vremelnică despărțire, pentru dragostea deosebită arătată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Pavel Bisericii Ortodoxe Române și poporului român, rămânând vii în memoria noastră vizitele prietenești și frățești făcute, cu binecuvântarea Preafericirii Voastre, în România, în special, la hramul Catedralei Patriarhale istorice, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, și la Iași, în timpul slujirii noastre ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Pentru tot ceea ce a reprezentat vrednicul de pomenire Mitropolit Pavel, fratele nostru în Hristos, pentru credincioșii români și pentru România, exprimăm un gând de recunoștință și prețuire și ne rugăm Bunului Dumnezeu să așeze sufletul său în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi, în ceata sfinților Săi slujitori, care au binevestit lumii Evanghelia Învierii și a vieții veșnice.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu frățească dragoste în Hristos și deosebită prețuire,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Citește despre: