„Eu știu că în sala de operație nu eram singură, sfinții erau cu mine”

În 1955, soțul meu a suferit un infarct ce i-a provocat o mare problemă la inimă. L-am încredințat Sfântului Rafail și, deși nici un doctor nu se aștepta ca el să iasă viu dintr-o operație, acest lucru s-a întâmplat, iar soțul meu este sănătos până astăzi.

„Am venit la mănăstirea dumneavoastră și cât de bine mă simt când sunt acolo nu pot să vă descriu. Vreau și eu să vă spun că Sfinții Rafail, Nicolae și Irina sunt pentru familia mea ocrotitori. Ne-au ajutat în multe momente grele prin care am trecut.

În 1955, soțul meu a suferit un infarct ce i-a provocat o mare problemă la inimă. L-am încredințat Sfântului Rafail și, deși nici un doctor nu se aștepta ca el să iasă viu dintr-o operație, acest lucru s-a întâmplat, iar soțul meu este sănătos până astăzi. În toate zilele acelea grele, când era în salon și la terapie intensivă, vedea, după cum mi-a spus, un călugăr care stătea alături de el. Acesta a plecat îndată ce medicii au început să vadă o îmbunătățire.

Să menționez faptul că soțul meu nu știa că l-am încredințat Sfântului Rafail. El întotdeauna avea alături și icoana Maicii Domnului „Prusiotissa”. Soțul meu însă vedea cum un călugăr înalt avea grijă de el, de la începutul acestor 20 de zile de când avea această gravă problemă. Doctorii nici până astăzi nu pot să înțeleagă cum de a supraviețuit.

Și iarăși, încă o dată, Sfântul Rafail și obștea sa au fost ocrotitorii mei. După o puncție ce mi s-a făcut  la tumoarea pe care o aveam la piept, doctorul a identificat celule canceroase. Medicul mi-a spus că trebuie să-mi extirpe sânii, dacă nu vreau ca aceste celule să se răspândească în tot corpul. Am venit la mănăstire și aici dumneavostră mi-ați dat untdelemn, cu care am uns în semnul Sfintei Cruci umflătura, mi-ați citit câteva rugăciuni pentru sănătate și, ca să nu mai zic altceva, când am intrat în operație doctorul mi-a spus continuu că vedea cum umflătura se înmuia la atingere. În timp ce așteptam să-mi extirpe sânii (pentru că în afară de puncția făcută, și mamografia arăta problema pe care o aveam), a ieșit doctorul din sala de operații și i-a spus fiului meu că rezultatele testelor sunt toate negative, că nu mai există cancer.

Eu știu că în sala de operații nu eram singură, ci îi aveam alături de mine pe Sfinții Rafail, Nicolae și Irina, iar de sus ocrotitoare pe Maica Domnului. Acest lucru îl ceream în fiecare seară în rugăciunea mea, ca Sfinții ocrotitori să nu mă lase singură cu doctorii. Le voi mulțumi cât voi trăi!” (Paraskevi P., Grecia)

Ultimele din categorie