Sfânta Bridgit scoate la iveală adevărul în cazul celor nedreptățiți

Sfânta Bridgit s-a adresat acelui copil în fața tuturor celor adunați, cu toate că era foarte mic ca să vorbească: „Cine este tatăl tău?”, l-a întrebat Brigdit. „Nu este Brón tatăl meu, ci un alt bărbat ce stă puțin mai încolo de cei adunați. Mama mea spune minciuni!”.

În acea vreme, lumea se strânsese în Tailtiu (Irlanda). Se găsea și Sfântul Patrick acolo. Încercau să găsească soluție pentru o problemă dificilă. O femeie îl acuzase pe unul din preoții Sfântului Patrick și spunea că era tatăl copilului ei. Numele preotului era Brón (mai târziu, episcop de Cassel-lrra, aproape de Sligo, Irlanda, n. trad).

‒ Cum se poate întâmpla una ca aceasta? se întrebau toți.

‒ Nu este greu, spunea femeia. Am mers la Brón pentru a primi schima îngerească și să-mi ofer fecioria mea lui Dumnezeu. Iar acest necuviincios preot m-a prihănit și astfel am născut pe fiul său.

În timp ce discutau această problemă, Sfânta Bridgit s-a îndreptat către cei adunați acolo. După aceea, Episcopul Mel a spus Sfântului Patrick:

‒ Fecioara Bridgit se îndreaptă spre cei adunați și va face descoperit, prin harul pe care-l are, dacă acest lucru este adevărat sau fals, pentru că nu există nimic în cer și pe pământ care să nu-i fie descoperit de Hristos, dacă aceasta Îi cere. Iar acest lucru trebuie să se întâmple în cazul de față. Trebuie să o cheme să vorbească în mod diferit față de cei adunați, pentru că nu va face nici o minune în fața ta, Patrick (Sfântul Patrick era părintele ei duhovnicesc și cel care o botezase, iar ea nu voia să facă minuni în fața lui, din smerenie. Cu toate acestea, în unele situații vom vedea că a făcut câteva minuni în fața lui, când situațiile i-o impuneau).

Bridgit a apărut în fața mulțimii. Lumea s-a ridicat în picioare în semn de respect. Sfânta  s-a îndepărtat apoi de mulțime, pentru a pune unele întrebări femeii și preotului respectiv, fără să o însoțească Sfântul Patrick.

‒ Al cui este acest copil? a întrebat-o Sfânta Bridgit pe femeie.

‒ Al lui Brón, spuse ea.

‒ Aceasta nu este adevărat, îi răspunse Sfânta Bridgit.

I-a însemnat fața femeii cu semnul Sfintei Cruci și îndată capul și limba ei au început să se umfle. Mai apoi, Sfântul Patrick s-a dus și i-a găsit pe aceștia deoparte de mulțime. Sfânta Bridgit s-a adresat acelui copil în fața tuturor celor adunați, cu toate că era foarte mic ca să vorbească:

‒ Cine este tatăl tău? a întrebat Bridgit.

‒ Nu este Brón tatăl meu, ci un alt bărbat care stă puțin mai într-o parte. Mama mea spune minciuni!

Toți I-au mulțumit lui Dumnezeu și au propus să o pedepsească pe cea vinovată. Însă Sfânta Bridgit a refuzat categoric și a zis:

‒ Lăsați liberă această femeie, să se pocăiască.

Așa s-a și întâmplat, iar umflătura pe care femeia o dobândise în urma mărturiei mincinoase a dispărut. Comunitatea s-a bucurat, preotul a fost scutit de învinuire, iar Sfânta Bridgit a fost slăvită.

Ultimele din categorie