Naşterea de prunci, binecuvântarea iubirii lui Dumnezeu

Cuvinte duhovnicești

Naşterea de prunci, binecuvântarea iubirii lui Dumnezeu

    • Naşterea de prunci, binecuvântarea iubirii lui Dumnezeu
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Creștinii în vremea prigoanelor nu se căsătoreau? Ba se căsătoreau și făceau și copii! Aveau nădejdea lor sprijinită pe Hristos ... iar nu pe oameni. Acest gând arată puțină credință. Dumnezeu poate într-o clipă să îndrepte toate. Să șteargă toate anomaliile.

L-a întrebat cineva pe părintele Paisie: Gheronda, astăzi mulți tineri nu vor să facă copii pentru că se gândesc la ce fel de lume îi așteaptă pe copiii lor: poluare de la substanțe chimice, radiații de la armele nucleare, viață plină de neliniște, o societate sălbatică, războaie, foamete, ucideri, violențe de tot felul, răpiri. Dacă deja suntem în vremea lui Antichrist, mă gândesc și eu că poate nu merită ca cineva să se mai căsătorească și să mai facă copii. 

- Nu, Tănase, nu este așa. Creștinii în vremea prigoanelor nu se căsătoreau? Ba se căsătoreau și făceau și copii! Aveau nădejdea lor sprijinită pe Hristos ... iar nu pe oameni. Acest gând arată puțină credință. Dumnezeu poate într-o clipă să îndrepte toate. Să șteargă toate anomaliile. Fac oamenii planuri...are și Dumnezeu planurile Lui. De-ai ști de câte ori a înfășurat diavolul pământul cu coada lui ca să-l distrugă... Dar nu l-a lăsat Dumnezeu... i-a stricat planurile. Chiar răul pe care apucă să-l facă diavolul, Dumnezeu îl revalorifică și scoate din el un mare bine. Nu te neliniști!
 
 
 
Citește despre: