O nouă întâlnire în cadrul serilor „Dor de familie“, organizată de Asociaţia Familia Tradiţională

Familie

O nouă întâlnire în cadrul serilor „Dor de familie“, organizată de Asociaţia Familia Tradiţională

    • O nouă întâlnire în cadrul serilor „Dor de familie“, organizată de Asociaţia Familia Tradiţională
      O nouă întâlnire în cadrul serilor „Dor de familie“, organizată de Asociaţia Familia Tradiţională

      O nouă întâlnire în cadrul serilor „Dor de familie“, organizată de Asociaţia Familia Tradiţională

Asociaţia Familia Tradiţională a organizat o nouă întâlnire din cadrul serilor Dor de familie. Aceasta a avut loc pe 6 aprilie 2016 la Art Georgies - Gallery, tea & coffee, pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din Iaşi. Invitaţi au fost Dragoş şi Roxana Cristina Marcu, o familie cu doi copii minunaţi, Ilie şi Maria. Subiectul întâlnirii, Dor de ţară. Copii noştri vor creşte acasă!, a atras mai mulţi tineri casătoriţi şi necăsătoriţi care au vrut să cunoască mai bine bucuriile şi greutăţile familiei Marcu.

Dragoş, avocat şi istoric, şi Roxana Cristina, medic de medicină internă, ne-au împărtăşit din experienţa lor din Franţa, unde au trăit şi au profesat timp de 6 ani. De aproximativ un an s-au întors acasă ca să-şi crească copii în ţară. Ne-au mărturisit dorul lor de ţară şi că n-au simţit, n-au visat şi n-au iubit în limba franceză. De asemenea, au spus că sunt frumoşi prin darul Domnului, că cei doi copii, Ilie şi Maria, care reprezintă bucuria lor, le-au fost dăruiţi de Dumnezeu şi că ei, ca părinţi, ca familie, ca oameni, doar gestionează ceea ce au primit în dar, nefiind nimic al lor.

S-au întors acasă având ajutorul Maicii Domnului şi al Sfintei Cuvioase Parascheva, după ce au conştientizat înstrăinarea de ortodoxie şi de ţară şi şi-au pus întrebările: „Unde am fost noi toţi anii aceştia? Ce e cu viaţa noastră?“.

Ne-au povestit şi lucruri mai amuzante, cum ar fi dorul provocat de lipsa murăturilor şi a leuşteanului sau faptul că Ilie susţine că s-a născut la Paris, la Turnul Eiffel, maternitatea în care s-a născut fiind situată, de altfel, chiar în vecinătatea Turnului Eiffel.

Şi-au asumat consecinţele întoarcerii acasă, deloc uşoare, acceptând o situaţie financiară precară, greutăţile adaptării într-un nou oraş, la noi locuri de muncă, formarea de noi prieteni şi nevoia unei noi vieţi sociale. Toate acestea le-au avut din plin în Franţa şi au renunţat la ele în momentul în care au ales să se întoarcă acasă, într-o ţară creştină, în care copiii lor să crească într-un mediu mai sănătos.

Întâlnirea a fost pentru familia Marcu un prilej de a împărtăşi cele trăite, de a cunoaşte oameni noi şi de a lega prietenii. Atmosfera destinsă, căldura cu care au fost primiţi şi pe care au dăruit-o la rândul lor ne asigură că proiectele conturate în această seară se vor concretiza, întărind comunitatea strânsă în jurul Bisericii şi legătura sufletească dintre oameni.

Asociaţia Familia Tradiţională vă aşteaptă la următoarea întâlnire din cadrul serilor Dor de familie, care va avea loc în data de 11 mai 2016. Puteţi găsi detalii despre activitatea asociaţiei şi evenimentele următoare pe pagina de Facebook şi pe site-ul www.familiatraditională.ro.

Citește despre: