„Oboseala la rândul Cuvioasei nu se simte atunci când rodul rugăciunii prinde folos”

Sfânta Cuvioasă Parascheva i-a chemat pe credincioşii de aproape şi de departe pentru a-i cinsti sfintele moaşte şi pentru a cere mijlocire la Tronul Preasfintei Treimi.

Pelerinii, unii dintre ei însoţiţi de preot, s-au apropiat cu credinţă de racla Cuvioasei, lângă care a fost aşezat Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ. Cu toţii au apreciat frumuseţea baldachinului şi au simţit harul şi binecuvântarea Ocrotitoarei Moldovei.

Mihai din Piatra Neamţ: „M-am închinat la racla Sfintei Parascheva şi la cea a Sfântului Paisie pentru linişte şi pace. Nădăjduim ca prin rugăciunile sfinţilor să avem parte de mântuire şi de sănătate”.

Daniela din Mărgineni, judeţul Neamţ: „Sfânta Parascheva este ocrotitoarea noastră, a moldovenilor. Prin puterea lui Dumnezeu şi prin rugăciunile Sfintei, credem că vom trăi timpuri mai bune. Rugăciunile sfinţilor şi harul lui Dumnezeu ne ţin pe acest pământ”.

Alina din Iaşi: „Am stat la rând pentru a mă închina sfinţilor împreună cu cei trei copii. Deşi sunt ieşeancă, în perioada pomenirii Sfintei Parascheva mă aşez la rând pentru a săruta sfintele ei moaşte. Închinarea la moaştele sfinţilor este importantă pentru sufletul nostru”.

Preotul Cătălin Găină, Parohia Ilova, Episcopia Caransebeşului: „Sfânta Parascheva ne-a chemat la Iaşi. Acum o săptămână le-am spus enoriaşilor că mi-aş dori să mergem la Cuvioasa. Este pentru prima dată când vin la Iaşi pentru a mă închina Sfintei, alături de câţiva credincioşi. Din inimă şi din suflet mă bucur pentru că am ajuns. Cuvioasa ne-a chemat, astfel că nu punem pe seama noastră această venire. Atmosfera de aici este copleşitoare. În tot timpul petrecut la rând nu am simţit cum a trecut timpul. Oboseala la rândul Cuvioasei nu se simte atunci când rodul rugăciunii prinde folos”.

De la același autor

Ultimele din categorie