Orez cu pui glazurat

De inspirație indiană, această rețetă va fi, cu siguranță, pe placul persoanelor care preferă mâncarea ușor picantă și aromată.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

pentru pui:

  • 6 pulpe inferioare de pui
  • piper
  • jumătate de linguriță cu fulgi de chilli
  • un sfert de ceașcă cu sos de soia
  • 2 linguri cu miere de albine
  • o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
  • o lingură cu muștar cu boabe

pentru orez:

  • o cană cu orez basmati
  • 2 cepe mai mici sau una mare tocată mărunt
  • o lingură cu unt
  • o linguriță cu pulbere de turmeric sau foarte puțin șofran
  • sare
  • 2 lingurițe cu curry.

Așezați într-o tavă de cuptor pulpele de pui spălate și zvântate.

Separat, amestecați într-un bol mierea, muștarul, sosul de soia, uleiul, piperul și fulgii de chilli. Omogenizați amestecul, după care turnați-l peste pulpe.

Întoarceți pulpele prin sos, asigurându-vă că fiecare bucată de pui este acoperită cu sos.

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180ºC pentru aproximativ 60 de minute.

La fiecare 15 minute, stropiți pulpele cu sosul din tavă.

În timp ce se coc pulpele, pregătim orezul. Se spală în apă rece de mai multe ori, până ce apa rămâne curată, după care se lasă la scurs.

Într-o tigaie neaderentă încinsă se pune untul și ceapa și se călește până ce devine translucidă, focul fiind dat la mic spre mediu. Se adaugă acum orezul, se amestecă și se călește până ce apa lăsată de orez se evaporă și orezul devine sticlos.

Se adaugă o ceașcă cu apă fierbinte, se amestecă și se lasă la fiert, la foc mic. Amestecați periodic pentru a nu se lipi.

Mai adăugați apă fierbinte, puțin câte puțin, ori de câte ori este nevoie, până orezul este bine fiert.

Când orezul este gata, se adaugă șofranul sau turmericul, sarea și pulberea de curry.

Se amestecă, se mai lasă pe foc 1-2 minute, după care se stinge focul și se acoperă vasul.

Pulpele de pui glazurate cu miere se servesc cu orezul cald. Peste pulpele de pui glazurate puteți stoarce suc proaspăt de limetă, pentru un plus de aromă.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie