Pulpe de pui marinate, la grătar sau cuptor
Delicios și ușor de preparat, grătarul de pui este una din mesele noastre favorite, iar dacă alături serviți și o salată de sezon, aveți o masă ideală, cu puține calorii.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kg de pulpe de pui
- o linguriță rasă cu chimen măcinat
- sare și piper
- sucul unei lămâi mari, zemoase
- 4-5 linguri cu pastă de tomate
- 1-2 căței de usturoi dat prin presă sau pisat
- 2 lingurițe de boia dulce
- 2 lingurițe de boia iute
- 3-4 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- 2 lingurițe cu sos de soia
- o linguriță cu rozmarin zdrobit
- 100-200 ml de vin alb sec (opțional)
- o linguriță cu zahăr brun.
Într-un bol încăpător omogenizați toate ingredientele, mai puțin pulpele de pui.
Pulpele spălate se șterg cu un prosop de bucătărie absorbant și se pun în bolul cu marinadă.
Se acoperă bolul cu folie alimentară și se dă la rece pentru cel puțin 2 ore, ideal peste noapte.
Scoateți bolul din frigider și lăsați carnea să ajungă la temperatura camerei înainte de a o găti. Astfel carnea se va pătrunde mai ușor și nu va fi uscată, gătită la exterior și crudă în mijloc.
Puneți pulpele pe grătarul încins, uns cu puțin ulei. Puteți folosi marinada pentru a unge din când în când pulpele.
Dacă nu aveți la dispoziție un grătar, puteți folosi o tigaie grill sau puteți prepara pulpele la cutor. În acest ultim caz, așezați pulpele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Turnați deasupra pulpelor tot sosul în care au stat la marinat și puțină apă.
Dați tava la cuptorul preîncălzit la 190-200ºC pentru 35-45 de minute.
Stropiți din când în când pulpele cu sosul din tavă.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro