Parastas si sfintire monument funerar

Întreabă preotul

Parastas si sfintire monument funerar

    • Parastas si sfintire monument funerar
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Mihaela
întreabă:

Buna ziua, va rog sa imi raspundeti si mie la umatoarea intrebare: - pot face pomenire de sapte pentru tatal meu de Sf Imparati Constantin si Elena si totodata sfintirea monumentului funerar de la mormant si ce anume imi trebuie pentru acestea?

pr Andrei Atudori a răspuns:
23 Martie 2015
Doamne ajută, Anul acesta sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena este în aceeași zi cu praznicul împărătesc al Înălțării Domnului. La praznicele împărătești nu se săvârșesc parastase. Excepția este Înălțarea Domnului cât se face o slujbă de pomenire numai pentru eroii neamului. Personal, consider că nu ar fi o zi foarte potrivită pentru alte slujbe de pomenire. Însă, în această privință, ultimul cuvânt trebuie să îl aibă părintele care doriți să săvârșească parastasul și sfințirea. Vorbiți cu el despre dorința dumneavoastră și el vă spune dacă poate și își asumă să facă în acea zi slujbele pe care le doriți. Tot părintele respectiv vă va spune de ce aveți nevoie pentru parastas și sfințirea monumentului funerar. Dumnezeu să îl odihnească pe tatăl dumneavoastră! pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: