Părintele Constantin Necula, despre coronavirus: „Pentru a reduce oarecum virusarea, cred, personal, că ar trebui să închidem unele canale de informaţie. Inclusiv Facebook-ul”

Social

Părintele Constantin Necula, despre coronavirus: „Pentru a reduce oarecum virusarea, cred, personal, că ar trebui să închidem unele canale de informaţie. Inclusiv Facebook-ul”

În contextul informaţiilor privind extinderea epidemiei de pneumonie virală (coronavirus), Părintele Constantin Necula a declarat joi, 27 februarie, pentru Agenția Națională de Presă „Agerpres” că, principala sa recomandare este grija față de „ceea ce mâncăm şi respirăm”, apoi informarea corectă, din surse sigure.

„Coronavirusul ne-a dovedit, a câta oară, cât de fragili suntem. [...] Pentru a reduce oarecum virusarea cred, personal, că ar trebui să închidem unele canale de informaţie. Inclusiv Facebook-ul, care aproape că a făcut explozie de informaţii inflamate [...]. Ţine de noi ca oameni şi comunităţi. Să ne îngrijim mai mult de noi, de ceea ce mâncăm şi respirăm. De ceea ce trăim. Pentru că suntem într-o criză a ecologiei sufletului peste care vom trece greu dacă o tratăm ca simplă criză medicală”, a declarat, pentru Agerpres, părintele Constantin Necula.

Autoritățile au confirmat, miercuri seara, primul caz de coronavirus din România, la un bărbat din județul Gorj. Acesta a ajuns joi dimineață la Spitalul „Matei Balș” din București, i s-a stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună.

Câteva măsuri de autoprotecție și alte informații legate de epidemia de coronavirus (2019-nCoV) ne-au fost transmise, zilele trecute, de către dr. Lilianu Sârbu, medic primar pneumolog din cadrul Policlinicii „Providența" din Iași. Mai multe detalii, aici: Ce trebuie să ştim şi cum să ne comportăm faţă de Coronavirus (Covid-19).

***

Cercetătorii de la Centrul pentru Știința și Ingineria Sistemelor (CSSE) din cadrul universității „Johns Hopkins” au dezvoltat o platformă online care oferă utilizatorilor posibilitatea de a urmări în timp real aspecte legate de răspândirea virusului. Este vorba despre o hartă interactivă care prezintă numărul total de persoane afectate, precum și numărul deceselor și al persoanelor vindecate.

Harta poate fi consultată AICI: Coronavirus 2019-nCoV Global Cases by Johns Hopkins CSSE.

De asemenea, puteți urmări rapoartele zilnice ale Institutului de Sănatate Publică din București, referitoare la situația globală privind infecțiile cu COVID 19, aici: https://www.cnscbt.ro/index.php/situatia-la-nivel-global-actualizata-zilnic.