Pot să scap de farmece cu Molitfele Sfântului Vasile?
Sarut mana, parinte! Acum jumatate de an am participat la Molitvele Sfantului Vasile si reusisem sa ma dezleg (in mare parte) de farmecele ce le aveam facute. Dar ,„buna” mea matusa, mi-a facut din nou ce stie ea sa faca, adica farmece. Merg in fiecare duminica la biserica si voi incepe sa merg din nou la Molitve, dar imi este foarte frica sa nu imi faca si mai rau! Va rog mult parinte cum trebuie sa fac ca aceasta femeie sa se linisteasca si sa ma lase in pace, sa nu imi mai faca farmece? Multumesc! Doamne ajuta!
Draga Mihaela, sfatul meu este sa te rogi Domnului Iisus Hristos sa te elibereze de orice vraja a Celui Rau si sa iti dea credinta in El (Iisus) care biruieste orice rau in lumea aceasta.
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
Ce rugăciuni / molitfe se citesc mamei și copilului după naștere?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Soră Mihaela, conform îndrumărilor din Molitfelnic, pentru dezlegările de farmece și vrăji, credinciosului i se citesc anumite dezlegări și rugăciuni, potrivit rânduielii arătate în cartea de cult amintită. Molitfele Sfântului Vasile cel Mare se citesc numai celor posedați de duhuri necurate. Citirea molitfelor Sfântului Vasile cel Mare se face potrivit unei rânduieli bine definite în viața liturgică a Bisericii noastre: în zile de post, în cazuri individuale şi, după caz, în legătură cu Taina Sfântului Maslu, atunci când bolnavul solicită în mod expres sau, după caz, când rudele unei persoane posedate cer această ierurgie preotului slujitor. Tradiția ne mai spune că atât preoții care le citesc, cât și credincioșii care solicită citirea molitfelor trebuie să postească, să fie spovediți și dacă se poate și împărtășiți. Așadar, trebuie o atenție deosebită atunci când preoții citesc Molitfele Sfântului Vasile cel Mare. Din scrierile vechi reținem că aceste euhologii se citesc cu ajunare, la nevoie și celor care cu adevărat sunt posedați de duhuri necurate.
În acest context este binevenită hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din februarie 2011, care statornicește rânduiala slujbei din noaptea de Anul Nou, precum și reglementări referitoare la citirea Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare pentru a se păstra „unitatea dogmatică, liturgică şi canonică, statutară şi regulamentară în Biserica Ortodoxă Română, precum şi comuniunea cu întreaga Biserică Ortodoxă”.
Ai nevoie de spovedanie și de sfatul duhovnicului tău.
În legătură cu mătușa ta, să te rogi pentru ea pentru ca Domnul să-i dăruiască sănătate și gânduri bune.
Cu doriri de bine, pr. Mihail