Pr. Emanoil Băbuș despre Emilian Popescu: „Un bătrân frumos. Mi-a fost mentor academic și părinte sufletesc”

26 August 2020 13:14 Arhiepiscopia Bucureştilor

Renumitul profesor Emilian Popescu este elogiat și regretat în aceste zile de numeroase personalități ale lumii academice și bisericești.

Unul dintre ucenicii săi, Pr. Prof. Dr. Emanoil Băbuș de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a vorbit despre Acad. Emilian Popescu numindu-l „un bătrân frumos”. L-a cunoscut în urmă cu 40 de ani.

„Mi-a fost mentor academic, părinte sufletesc, sfătuitor, îndrumător. Iar sentimentele mele pentru domnul profesor vor rămâne în profunzimea ființei mele într-o comuniune dincolo de cuvinte”.

El a spus că Emilian Popescu era mereu recunoscător pentru zilele vieții și s-a străduit să-și îndeplinească datoriile față de Biserică și neamul românesc.

„Nu a putut să facă niciodată ceva superficial în cercetarea științifică sau în activitatea didactică”, a precizat Pr. Emanoil Băbuș într-o intervenție la Radio Trinitas.

„Până în ultimele clipe din viață și-a păstrat obiceiurile bune, gândurile frumoase, credința puternică, trăind activ cu speranța mântuirii într-un dialog stăruitor cu Dumnezeu prin rugăciune. A fost un om pentru care viața a devenit un pelerinaj spre rai”.

„Cei care l-am întâlnit în ultima vreme, am descoperit în persoana dumnealui un bătrân frumos, îmbătrânirea sa fiind un parcurs al înțelepciunii”.

„Domnul profesor Emilian Popescu este una dintre puținele persoane pe care le-am întâlnit și care fac parte din temelia vieții mele. Pentru acest lucru îi mulțumesc lui Dumnezeu, iar pentru magistrul meu trecut în veșnicie mă voi ruga din Sfântul Altar tot restul vieții mele”, a mărturisit părintele profesor.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie