Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a slujit la Mănăstirea Petroșnița

Episcopia Caransebeşului

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a slujit la Mănăstirea Petroșnița

    • Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Mănăstirea Petroșnița
      Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Mănăstirea Petroșnița

      Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Mănăstirea Petroșnița

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie din ziua de duminică, 17 septembrie, la Mănăstirea Petroșnița – alături de un sobor de preoți și diaconi, dar și de câteva sute de credincioși din întreg Banatul și din țară.

Preasfințitul Lucian a ținut și cuvântul de învățătură:

Astăzi ne-am închinat cu bucurie sfântă Crucii celei de viață făcătoare pe care s-a răstignit Mântuitorul Hristos și am fost cu multă luare aminte la cuvintele Domnului: „Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie”. Avându-L ca model suprem și absolut pe Mântuitorul, și noi suntem îndemnați să ne asumăm cu responsabilitate și demnitate crucea vieții și să-L urmăm pe Iisus Hristos Cel răstignit, mort și înviat.

Plecând de la vorbele Sfântului Apostol Pavel, care spune că „Pentru mine viața este Hristos, iar moartea un câștig”, ierarhul a mai adăugat:

Pentru noi, cei care suntem botezați în numele Sfintei Treimi, viața este Hristos, iar moartea nu o tragedie, nu un dezastru, ci un câștig, pentru că după moarte, după despărțirea sufletului de trup vom fi împreună pentru totdeauna cu Mântuitorul, Cel care a biruit cu moartea Sa moartea noastră și ne-a dăruit tuturor viață veșnică, deschizând Împărăția lui Dumnezeu, Împărăție care s-a închis odată cu izgonirea protopărinților noștri din Rai. Mântuitorul Hristos ne așteaptă pe fiecare în Împărăția Lui, doar trebuie să ne pocăim cu adevărat, să ne recunoaștem vina, păcatele și să încercăm să punem început bun vieții noastre, împodobindu-ne în fiecare zi cu sfintele virtuți ale desăvârșirii.

La finalul Sfintei Liturghii, Ion și Mihaela Bejeriță, care au contribuit semnificativ la amenajarea așezământului monahal de la Petroșnița, au primit Ordinul Eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea” clasa a 2-a pentru mireni.

Citește despre: