Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul a slujit la Parohia ieșeană Holm

29 Ianuarie 2023 20:15 Mihail Vrăjitoru Arhiepiscopia Iaşilor

Duminică, 29 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop–vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea ieșeană Holm, Protopopiatul Iași 3.

Credincioșii din localitatea ieșeană Holm au participat duminica aceasta la sfintele slujbe oficiate la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate. După întâmpinarea ierarhului de către clerici și credincioși, Părintele Episcop-vicar a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu soborul slujitor.

În cadrul cuvântării, Preasfințitul Nichifor a subliniat importanța credinței și a rugăciunii cu stăruință către Dumnezeu:

De îndată ce a văzut stăruința și credința femeii, pe care a descoperit-o celorlalți cu această părută tăcere disprețuitoare, Domnul îi vestește: «O, femeie, mare este credința ta! Fie ție după cum voiești». Pentru că adeseori credința și stăruința noastră, după o părută tăcere a lui Dumnezeu, în fața multor nelegiuiri, în fața multor crize, credința noastră se clatină. Adeseori, omul începe să se întrebe: Unde este Dumnezeu? Cum de nu m-a ascultat Dumnezeu în rugăciunea mea? De ce tocmai mie mi s-a întâmplat acest necaz? Și vedem că Domnul a lăudat credința ei și a pus-o ca măsură celor credincioși și apostolilor, ca să ne îndemne și pe noi să fim stăruitori în rugăciune și să înțelegem că orice glas, orice nevoie și dor al nostru, Dumnezeu le cunoaște. Și dacă Dumnezeu de la distanță a lucrat tămăduire fetei acestei femei, și în viața noastră, și în casa noastră, Dumnezeu poate lucra tămăduire atunci când ne întâlnim cu El cu stăruință și cu credință. Pentru aceasta venim la biserică, iubiți credincioși, ieșind și noi din casele noastre precum această femeie, nu doar ca să împlinim o datorie, ci ca să ne întâlnim cu Domnul și să punem înaintea Lui gândul nostru și neliniștile noastre și grijile noastre, dar și bucuriile noastre, și pentru ca să cunoaștem și noi în viața aceasta că putem trăi cu El, putem să ne bucurăm de ceea ce ne împlinește împreună și că Dumnezeu sporește lucrarea noastră și o curățește.

Pentru activitatea desfășurată în parohie, pr. paroh Narcis Rășcanu a fost hirotesit întru iconom-stavrofor de către Preasfințitul Episcop-vicar, iar Consiliului și Comitetului parohial precum și ctitorilor și binefăcătorilor parohiei li s-au acordat distincții de vrednicie.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Nichifor împreună cu preoții și credincioșii prezenți și-au îndreptat pașii spre noul Aghiasmatar al parohiei, pe care Preasfinția Sa l-a binecuvântat cu untdelemn sfințit și cu apă sfințită.

De la același autor

Ultimele din categorie