Manual de supraviețuire al creștinului în cetate

„Cetatea este sub asediu, iar apărarea ei este intrinsec legată de religie și, mai precis, de interpretarea pe care Creștinismul și tradiția sa o vor lua în sfera publică românească”, susține Paul Dragoș Aligică.

În cetate, creștinul are nevoie de un manual de supraviețuire, iar Adrian Papahagi a schițat un astfel de manual și l-a publicat la Editura Doxologia.

„Creștinul în cetate” este o carte remarcabilă și merită citită cu mare atenție pentru că explică publicului român un lucru esențial, și anume, faptul că „ordinea politică și administrarea ei nu pot fi reduse la simple forme, formule sau modele instituționale. Mai precis, că instituțiile, politicile și organizațiile guvernanței publice sunt în ultimă instanță tot atât de bune sau tot atât de rele pe cât sunt oamenii ce le creează, adoptă, mențin și conduc”, după cum afirmă Paul Dragoș Aligică în prefața volumului.

Aceasta este și una dintre problemele despre care vor vorbi Adrian Papahagi și Mihai Neamțu în cadrul Conferinței „Creștinismul și generația Facebook”, organizată de Liga Studenților din Cluj, miercuri, 22 martie, în Sala Auditorium Maximum, începând cu ora 19.00. Cu prilejul acestei conferințe, Adrian Papahagi va lansa în premieră cartea „Creștinul în cetate. Manual de supraviețuire”, apărută la Editura Doxologia, din Iași.

Acest proiect studențesc își propune să aducă în atenția publicului clujean oameni valoroși, profesioniști, modele de urmat care să vorbească despre valorile autentice românești, criza lumii moderne, pericolele ei și posibile soluții la problemele actuale de azi.

De asemenea, Adrian Papahagi și Mihai Neamțu vor aborda pe parcursul conferinței și teme, cum ar fi: principiile și valorile creștine în lumea de azi, impactul mediului online în rândul tinerei generații, libertatea creștinului în lumea contemporană, vârstele iubirii și vârstele veacului, Europa divizată și America republicană.

Cartea poate fi comandată online, aici: https://edituradoxologia.ro/crestinul-cetate-manual-de-supravietuire

De la același autor

Ultimele din categorie