PS Antonie îndeamnă la rugăciune pentru pace şi la ajutor pentru cei aflaţi în refugiu

Preasfințitul Părinte Antonie transmite o chemare la solidaritate cu refugiații ucraineni și la rugăciune pentru ambele părți ale conflictului care se desfășoară în Ucraina. El spune că actualul val de refugiați este „un examen pentru credinţa şi dragostea noastră”.

Preacucernici Părinţi Protopopi, Preacucernici Părinţi Parohi, fraţi creştini,

Cu toţii suntem martori, de două zile, la tragedia poporului vecin ucrainean. Războiul a aşezat moartea între fraţii de acelaşi sânge şi aceiaşi credinţă. Din această cauza mulţi ucraineni iau calea refugiului. Unii, pentru a-şi salva viaţa, vin în R. Moldova. Numărul lor este în creştere. Aceşti oameni au nevoie de ajutorul nostru. Venirea lor în spaţiul nostru constituie şi un examen pentru credinţa şi dragostea noastră.

La fel cum am fost uniţi în timp de pandemie, fac apel şi de această dată, către protopopii, preoţii şi creştinii din cadrul Episcopiei de Bălţi, să fim uniţi, în primul rând, în rugăciune, invocând mila lui Dumnezeu pentru a aşeza pacea între popoare, iar mai marilor ai acestei lumi să le trimită lumina sfântă pentru a căuta soluţii paşnice la neînţelegerile apărute.

Nu putem fi nepăsători la tragedia oamenilor în suferinţă, de aceea am iniţiat o colectă de bani pentru a putea veni în ajutor celor care se confruntă cu greutăţile refugiului. Coordonarea acestei colecte, dar şi altor activităţi de ajutorare a refugiaţilor din Ucraina, se va face prin sectorul social al Episcopiei de Bălţi.

Să ne pătrundem de tragedia confraţilor noştri ucraineni, siliţi de nevoie să abandoneze casele lor, şi să arătăm compasiune, solidaritate şi dragoste.

Bunul Dumnezeu să binecuvinteze toate popoarele cu pace.

Aşa să ne ajute Dumnezeu.

+ Antonie, Episcopul de Bălţi

De la același autor

Ultimele din categorie