PS Antonie prezent la gratificarea câştigătorilor Concursului „Limba Română este patria mea!”

Marţi, 31 august 2021, de Ziua Limbii Române, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a participat la decernarea premiilor câştigătorilor Concursului de poezie, proză şi eseu „Limba Română este patria mea!” (Nichita Stănescu), organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, Consulatul General al României la Bălți şi Episcopia de Bălţi. 

Festivitatea a avut loc la sediul Consulatului General al României la Bălți.

Cuvinte de apreciere la adresa participanţilor au rostit domnul Petrişor Dumitrescu, Consulul general al României la Bălţi şi domnul academician Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român la Chișinău, evidenţiind numărul mare de participanţi şi calitatea lucrărilor prezentate în comparaţie cu ediţia din anul trecut. 

PS Antonie a mulţumit pentru frumoasa iniţiativă domnului Petrişor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălţi, de a organiza acest Concurs şi domnului academician Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român la Chișinău, pentru sprijinire şi implicarea exemplară în desfăşurarea acestui exerciţiu intelectual de mare ajutor pentru tinerii din acest spaţiu. „Asemenea concursuri au ca menire să contribuie la trezirea conştiinţei de Neam şi Ţară”, a specificat PS Antonie.

Toţi premianţii au primit diplome şi seturi de cărţi. Episcopia de Bălţi a oferit fiecărui tânăr câte o Carte de Învăţătură de Credinţă Ortodoxă.

În activitatea sa, Episcopia de Bălţi sprijină orice iniţiativă care contribuie la deşteptarea naţională a locuitorilor din Republica Moldova.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi.

Ultimele din categorie