PS Antonie: „Timpul vieții trăit fără Dumnezeu este un timp pierdut”

Episcopia de Bălți (fostă a Hotinului)

PS Antonie: „Timpul vieții trăit fără Dumnezeu este un timp pierdut”

Sâmbătă, 14 ianuarie 2023, ziua când creştinii care respectă sărbătorile după calendarul neîndreptat (stilul vechi), au prăznuit Tăierea împrejur cea după trup a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, au cinstit pe Sfântul Vasile cel Mare şi au sărbătorit anul nou civil, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, rn. Floreşti (locţiitoare stareţă – rasofora Maria Popa).

În cuvântul său rostit după Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la praznicul împărătesc - Tăierea împrejur cea după trup a Domnului, la viaţa Sfântului Vasile cel Mare şi la Anul Nou civil pe stil vechi.

Vorbind despre timpul vieții omului, PS Antonie, între altele, a spus: „Anul nou este o nouă perioadă de timp de la care noi avem niște așteptări, că va fi mai bună, cu vise care vor deveni realitate, cu planuri ce vor fi realizate. Și deseori ele sunt de ordin material. Vom construi, vom aduna, vom dobândi ș.a.. Însă Dumnezeu de la noi una așteaptă: să-L căutăm pe El. Timpul vieții trăit fără Dumnezeu este un timp pierdut. Timpul real al vieții omului este cel pe care omul l-a trăit pentru a face fapte bune, a fi de folos semenilor, timpul petrecut în rugăciune și pentru a-L căuta pe Dumnezeu. Timpul viețiii este dat omului pentru a se pregăti pentru viața veșpnică”.  „Să folosim cu luare aminte timpul vieții pentru a ne face părtași fericirii veşnice”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie i-a felicitat, cu ocazia sărbătoriri zilei onomastice, pe toţi cei care poartă numele de Vasile, Vasilica şi Vasilisa şi derivatele din aceste nume.

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea războiului din Ucraina și i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulţească rugăciunea pentru pace în lume.

Sursa: Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Citește despre: