PS Antonie: „Viaţa trecătoare este oferită omului pentru a se pregăti pentru viaţa veşnică”

Duminică, 14 noiembrie 2021, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Chirilovca, rn. Floreşti (locţiitoare stareţă – sora Maria Popa).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a XX-a după Cincizecime (Bogatul nemilostiv). Vorbind despre rostul vieţii pământeşti, PS Antonie, între altele, a menţionat: „Vedem din Evanghelia de astăzi că existenţa omului nu se termină la mormânt, ci continuă şi după momentul morţii. După moarte sufletul săracului Lazăr şi al bogatului nemilostiv sunt în stări diferite. Vedem pe bogat în chinuri, pentru că acesta viaţa pământească a petrecut-o în totală uitare de Dumnezeu. Săracul Lazăr dimpotrivă – a dus o viaţă grea, în foamete şi boală, dar tot timpul a avut credinţă în Dumnezeu. Credinţa în Dumnezeu i-a dat putere să rabde şi boala şi sărăcia. El nu a disperat niciodată şi a fost răsplătit cu fericirea veşnică. Vedem din această Evanghelie care este rostul vieţii pământeşti. Viaţa trecătoare este oferită omului pentru a se pregăti pentru viaţa veşnică. Ferice de omul care descoperă acest adevăr la timp şi foloseşte restul vieţii sale pentru a câştiga veşnicia”. „Să fim atenţi ce facem cu timpul vieţii noastre şi să-l folosim cu înţelepciune pentru a ne putea bucura împreună cu sfinţii lui Dumnezeu”, a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie i-a îndemnat,  pe cei prezenţi, să fie atenţi cu sănătatea lor şi a celor din jur în contextul noii boli de Covid-19. 

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie a înălţat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru încetarea noii boli molipsitoare.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Ultimele din categorie