Recomandări ale Sfântului Porfirie pentru o alimentație sănătoasă
Până atunci, ştiam că Părintele era medic, arhitect, mecanic, electrician, agronom etc., dar în ziua aceea am aflat că era şi specialist în diete! Şi încă unul foarte bun!
‒ Ştiţi ce proprietăţi are ceapa?, m-a întrebat Părintele.
‒ Cum să nu! Dilată vasele de sânge.
‒ De unde ştii? Cine te-a învăţat? Aşa e, ceapa are proprietatea de a dilata vasele de sânge. Face mult bine la inimă, la vase, la tensiunea arterială, la toate! Întăreşte organismul. Să-i spui doamnei Sofia să o folosească des!
Mergând mai departe, ne-am trezit în faţa unui câmp cu lăptuci, şi m-a întrebat iar:
‒ Ştii ce vitamină se găseşte din belşug în această plantă?
‒ Am auzit că are o mare cantitate de vitamina E.
‒ Da, aşa este. Să mâncaţi lăptuci!Şi, ca să nu facă rău la stomac, pune-i în apă fiartă, să se mai înmoaie. Să-i mâncaţi după ce dau un clocot. Dar morcovi mâncaţi?
‒ Nu prea mulţi. Soţia îi foloseşte în mâncăruri, dar eu îi evit, fiindcă-mi fac rău la stomac.
‒ Nu faci bine deloc! Trebuie să mâncaţi mulţi morcovi. Conţin vitamina A, întăresc organismul şi-l feresc de o mulţime de boli, chiar şi de cancer!
Până atunci, ştiam că Părintele era medic, arhitect, mecanic, electrician, agronom etc., dar în ziua aceea am aflat că era şi specialist în diete! Şi încă unul foarte bun!
(Sfântul Părinte Porfirie, Antologie de sfaturi şi îndrumări, Editura Bunavestire, Bacău, pp. 412-413)
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro