Natura întreagă o preamărește pe Preasfânta Fecioară

Cuvinte duhovnicești

Natura întreagă o preamărește pe Preasfânta Fecioară

    • icoana Maicii Domnului
      Natura întreagă o preamărește pe Preasfânta Fecioară / Foto: Oana Nechifor

      Natura întreagă o preamărește pe Preasfânta Fecioară / Foto: Oana Nechifor

Pentru flori, ea este trandafirul cel ales. Pentru păsări, Maica Domnului este turtureaua cea aurită, porumbița cea nevinovată, privighetoarea cea cu dulce glas. Pentru animale, Maica Domnului este mielușeaua din care S-a născut Mielul lui Dumnezeu. Pentru preafrumoasele stele, Maica Domnului este luceafărul dimineții, care prevestește răsăritul Soarelui vieții, Hristos.

Natura întreagă o preamărește pe Preasfânta Fecioară, care este desăvârșirea și împlinirea tuturor.

Pentru flori ea este trandafirul cel ales. Pentru păsări, Maica Domnului este turtureaua cea aurită, porumbița cea nevinovată, privighetoarea cea cu dulce glas. Pentru animale, Maica Domnului este mielușeaua din care S-a născut Mielul lui Dumnezeu. Pentru preafrumoasele stele, Maica Domnului este luceafărul dimineții, care prevestește răsăritul Soarelui vieții, Hristos.

Maica Domnului este zidul de care se sfărâmă toate valurile pe care satana le stârnește împotriva planurilor lui Dumnezeu, împotriva lucrărilor lui Dumnezeu, împotriva Bisericii lui Dumnezeu, împotriva tuturor fiilor Împărăției lui Dumnezeu.

(Arhiepiscopul Iustinian ChiraCuvintele Părintelui ‒ un ghid al frumuseții lăuntrice, Editura Mega, Cluj-Napoca, 2009, pp. 66-67)

Citește despre: