Rugaciune - 2011-03-13 23:06:45

Întreabă preotul

Rugaciune - 2011-03-13 23:06:45

Lili
întreabă:
Rugaciunea personala de acasa, ajuta sufletele celor ce nu mai sunt?Sau doar Sf. liturghie si ectenia? Dar pentru sporirea celor necesare vietii ce rugaciune putem face? Va multumesc sarut-mana!
13 Martie 2011
Orice rugăciune ajută. Dar rugăciunea pentru cei adormiți din cadrul Sfintei Liturghii este de fapt pomenirea acestora și scoaterea miridelor cu numele lor pe Sfântul Disc. Apoi aceste miride, după devenirea Cinstitelor Daruri în Trupul și Sângele lui Hristos, sunt puse în Sfântul Potir, cufundate, pătrunse de Sângele Fiului lui Dumnezeu. Această rugăciune are o mare putere de har înaintea lui Dumnezeu. Așa că rugăciunea de acasă e necesară, dar nu suficientă. E necesară și rugăciunea comunitară, de la Biserică. Pentru sporirea celor necesare vieții, faceți acatiste (al Maicii Domnului, Sf. Nicolae, Sfântul Mina), Paraclisul Maicii Domnului. Dar trebuie știut că dacă veți cere sănătate, iertare de păcate și mântuire, Dumnezeu vă va da și cele de trebuință pentru trup. Că doar El a zis: "Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, și toate celelalte se vor adăuga vouă". Pr. I.I.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!