Salată de primăvară cu tofu
Nu doar că ne oferă rapid senzația de sațietate datorită conținutului ridicat de fibre pe care le conțin, dar salatele au un conținut caloric extrem de mic, ajutându-ne să ne menținem în limitele unei greutăți corporale normale.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o legătură cu ridichi de lună
- o mână mare cu valeriană
- 4-5 frunze de salată verde
- sare, piper, după gust
- 1-2 linguri cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece
- 1-2 linguri cu oțet balsamic
- jumătate de morcov ras mare
- 50 g de tofu (brânză feta sau telemea).
Ridichile se spală bine, se curăță și se taie rondele subțiri, după care se pun într-un bol.
Salata verde se spală, se zvântă, se toacă fâșii și se pun în bolul pentru salată.
Se adaugă valeriana și morcovul.
Se asezonează cu sare, piper, ulei și oțet balsamic.
Se amestecă bine, se presară deasupra tofu fărâmițată și se consumă salata ca atare, sau drept garnitură.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro