Salată proaspătă cu busuioc verde
Salatele sunt printre cele mai sănătoase feluri de mâncare pe care le putem consuma. Acestea sunt, de obicei, salate de crudități, nepreparate termic, prin urmare vitaminele nu sunt alterate.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceapă mică tocată solzișori
- un avocado tăiat cubulețe
- un ardei gras roșu tocat cuburi
- o roșie mare de grădină tocată cuburi
- un castravete cornishon tăiat cuburi
- o mână mică cu spanac baby
- 4 frunze de salată verde și 4 frunze de salată roșie tocate fâșii
- 6-7 frunze mari de busuioc verde
- o legătură mare de pătrunjel verde tocată nu foarte mic
- suc de lămâie proaspăt stors
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece
- sare după gust.
Puneți toate ingredientele într-un bol încăpător, avocado fiind curățat și tăiat ultimul. Imediat ce l-ați tăiat, stropiți-l cu suc de lămâie din abundență pentru a nu oxida. Puteți folosi pentru curățarea și tăierea fructului de avocado un cuțit ceramic.
Amestecați apoi toate ingredientele și consumați salata proaspătă, ca atare, sau alături de mâncare gătită.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro