„Sfânta Parascheva m-a operat la ochi prin mâinile doctoriței”

Minuni - Vindecări - Vedenii

„Sfânta Parascheva m-a operat la ochi prin mâinile doctoriței”

    • Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

A sosit, apoi, și ziua operației... Dimineață am citit acatistul Sfintei Parascheva și am băgat acea bucățică din veșmânt în buzunarul de la piept al pijamalelor. În sala de operație mi-au făcut anestezie generală, dar le auzeam pe asistente și pe doctoriță cum vorbeau în timpul operației. La un moment dat, am observat că Sfânta Cuvioasa Parascheva a intrat în sală, era îmbrăcată cu un veșmânt foarte frumos și foarte strălucitor.

În anul 2005, la începutul lunii octombrie, am fost la un control oftalmologic, pentru că începusem să nu mai văd bine. După ce m-a văzut medicul oftalmolog, mi-a spus că trebuie să mă operez de urgență, că altfel voi rămâne fără vedere. Când am auzit, m-am întristat puțin, dar în acel moment mi-a venit in minte un gând: să merg la Iași, să mă închin la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Am ajuns la Iași, m-am așezat la rând, iar în tot acest timp mă rugam la Sfânta Cuvioasă Parascheva să mă ajute să-mi recapăt cât se mai poate din vedere și să-mi reușească operația (înainte să plec la Iași, îmi făcusem programare pentru operație, pe 12 octombrie). Am citit acatistul sfintei, am ajuns la baldachinul cu sfintele moaște, sărutându-le și cerându-i ajutor sfintei, și acolo am primit de la un părinte o bucățică de veșmânt cu mir de la sfânta.

A sosit, apoi, și ziua operației... Dimineață am citit acatistul Sfintei Parascheva și am băgat acea bucățică din veșmânt în buzunarul de la piept al pijamalelor. În sala de operație mi-au făcut anestezie generală, dar le auzeam pe asistente și pe doctoriță cum vorbeau în timpul operației. La un moment dat, am observat că Sfânta Cuvioasa Parascheva a intrat în sală, era îmbrăcată cu un veșmânt foarte frumos și foarte strălucitor, cu o lumină foarte puternică, s-a apropiat de mine, s-a așezat pe marginea patului și m-a apucat de mâna dreaptă și mi-a spus: „Stai liniștit, că operația o să iasă foarte bine și o să te faci bine”, apoi a zâmbit, a făcut semnul Sfintei Cruci peste mine și s-a îndreptat spre ieșirea din sala de operație. Eu în acel moment simțeam că cineva mă ținea de cotul mâinii drepte și mi-o ridica, ca să mă închin și să mulțumesc Sfintei Cuvioase Parascheva pentru minune și ajutor.

După operație am fost la mai mulți medici oftalmologi, la control, și când mă puneau la aparate, rămâneau uimiți de cât de bine a ieșit operația, iar când mă întrebau cine m-a operat așa de bine, eu le răspundeam că Sfânta Cuvioasa Parascheva a lucrat prin mâna medicului.

Slavă Domnului și Sfintei Cuvioase Parascheva!

(mărturie trimisă de Ionuț Bălașa, Popești, Argeș)