Sfântul Ierarh Iosif Naniescu, prezentat ieșenilor într-o proiecție de film

Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iaşi s-a transformat în cinematograf ieri, 28 ianuarie. Peste o sută de persoane au participat la proiecția filmului documentar „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei – de la portret la icoană”.

În debutul evenimentului, Anda Elena Pintilie a adus în atenția publicului „filmul” din spatele filmului propziu-zis, în calitate de producător: orele de filmare din Răzălăi (Republica Moldova), alături de zecile de intervievați din țară - toate unite într-o singură emoție. O emoție a împreună-vizionării unor crâmpeie din viața Mitropolitului „sfânt şi bun”.

În aceeași notă, părintele Bogdan Racu, inspector eparhial în cadrul Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, a făcut o paralelă înteresantă între film și Evanghelia citită în Biserici Duminică, 27 ianuarie (Vindecarea orbului din Ierihon), arătând că noi trebuie să dăm o atenție deosebită simțurilor și să le folosim spre cele ce ne sunt de folos. Prin urmare, vizionarea unui astfel de documentar poate însemna un câștig pentru ochi și pentru suflet.

Filmul a fost transmis în paralel și pe pagina noastră de Facebook. Click aici pentru a-l vizualiza integral: Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei - de la portret la icoană.

***

Realizat de către departamentul Doxologia Media al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, filmul prezintă viaţa și activitatea Sfântului Iosif care, dincolo de slujirea arhierească, s-a arătat față de toți „milostiv si credincios arhiereu în cele către Dumnezeu” (Evrei 2, 17), „aplecându-se cu bunătate şi blândeţe asupra celor sărmani şi necăjiţi”, după cum s-a consemnat în Tomosul Sinodal de Canonizare.

De la același autor

Ultimele din categorie