Sfinții Atanasie și Chiril sărbătoriți la Iași prin Liturghie arhierească

18 Ianuarie 2023 16:33 Mihail Vrăjitoru Arhiepiscopia Iaşilor

Biserica „Sfinții Atanasie și Chiril” din Iași și-a sărbătorit astăzi, 18 ianuarie 2023, ocrotitorii duhovnicești. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de un sobor de preoți.

Credincioșii parohiei ieșene „Sfinții Atanasie și Chiril” l-au avut în mijlocul lor pe Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul, care cu prilejul hramului sfântului locaș, a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Datorită lucrărilor de consolidare a bisericii, Sfânta Liturghie a fost oficiată în paraclisul parohial.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a arătat care este mesajul Sfinților pentru noi:

Mesajul Sfinților Atanasie și Chiril, azi, este ca și noi să înțelegem puterea dreptei credințe, să putem trăi potrivit ei și să devenim bătrâni frumoși, după modelul Sfinților. Oameni care și-au înfrumusețat viețile și sufletele devenind mărturisitori ai lui Dumnezeu. Să fim atenți la a nu răni pe cineva și a nu greși. Noi toți trebuie să avem căutarea aceasta la orice măsură ne-am afla. Cu aceste gânduri, iubiți credincioși, prăznuim astăzi pe Sfinții Atanasie și Chiril și tot cu aceste gânduri mulțumim lui Dumnezeu pentru Sfinții pe care ni i-a dat, și ne rugăm ca pentru rugăciunile lor să creștem și noi în dreapta credință.

Ca răsplată pentru întreaga misiune desfășurată în parohie, dar și ca preot de caritate în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, pr. Dumitru–Gică Păduraru a fost hirotesit întru iconom stavrofor.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Nichifor a oficiat în amfiteatrul spitalului, care se află în apropierea locașului de cult, o slujbă de pomenire pentru doamnele de la Societatea Ortodoxă a Femeilor Române (SOFR) care au trecut la Domnul. Totodată a fost organizată o nouă ediție a evenimentului Ziua pneumologului ieșean, un moment de recunoștință pentru medicii și personalul medical din cadrul spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iași.

De la același autor

Ultimele din categorie