Slujbă arhierească la Parohia Briceni

Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat duminică, 15 mai 2022, Sfânta Liturghie în Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din oraşul Briceni.

Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt în care s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a IV-a după Paști, oprindu-se, în mod special, la slăbănogirea fizică și la slăbănogirea sufletească a omului. Episcopul de Bălți a sfințit o troiţă și o fântână, amenajate pe trerenul parohiei. Ierarhul a mulțumit părintelui paroh Claudiu-Lucian Țugui și creștinilor care ajută comunitatea din Briceni să-și organizeze viața religioasă.

Formația folclorică „Miorița” de la Centrul de Creație al Copiilor din Briceni, coordonată de Svetlana Mînzat și de Dorin Melnic, a prezentat un florilegiu artistic, care a inclus cântece religioase și patriotice. Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Briceni a fost înfiinţată în toamna anului 2019. În data de 3 ianuarie 2020, comunitatea a fost recunoscută ca persoană juridică, fiind înființată la cererea creştinilor din Briceni, dornici de a fi în comuniune cu Biserica Ortodoxă Română.

Cu ajutorul preoţilor din Protopopiatul Iași I și cu aportul părintelui Claudiu-Lucian Țugui, comunitatea a cumpărat un teren, unde urmează să fie ridicat un sfânt locaş în stil moldovenesc. În prezent, sfintele slujbe sunt oficiate într-un paraclis, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi.

De la același autor

Ultimele din categorie