Slujba de la TV sau din online este la fel ca cea de la biserică?

Biserica nu înseamnă comunitatea celor dinăuntrul zidurilor unui lăcaș de cult. Biserica nu are restricții de genul acesta. Biserica înseamnă totalitatea tuturor credincioșilor, deci suntem într-un organism fiecare celulă sau mădular indiferent unde ne aflăm.

Sigur că nu-i la fel. Sigur că sunt diferențe. De aceea se cere această comuniune a unor persoane care se întâlnesc, sunt împreună. „Unde sunt doi sau trei, zice Mântuitorul, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu”. Sigur că împărtășania nu se poate da la TV sau la radio, dar e ceva totuși faptul că nu sunt rupt cu totul de slujbă și de comunitate.

Biserica nu înseamnă comunitatea celor dinăuntrul zidurilor unui lăcaș de cult. Biserica nu are restricții de genul acesta. Biserica înseamnă totalitatea tuturor credincioșilor, deci suntem într-un organism fiecare celulă sau mădular indiferent unde ne aflăm. Fie că unul e pustnic, precum am dat exemplu și poate de ani de zile nu a mai participat la o liturghie, acela în duh este prezent la liturghie. Sau cineva poate sta acasă că e neputincios, că e bolnav sau iată este în această autoizolare. Tot parte suntem. E mai mult decât nimic. Nu e același lucru, dar e mai mult decât nimic.

Pentru răspunsul în format VIDEO, click aici: Putem compara slujba de la televizor sau din online cu cea de la Biserică?

De la același autor

Ultimele din categorie