Slujbă de pomenire pentru Părintele Iosif Vatopedinul

4 Iulie 2018 15:30 Ortodoxia în lume
 

În data de 1 iulie s-au împlinit 9 ani de la trecerea la Domnul a starețului Iosif Vatopedinul, unul dintre ucenicii apropiați ai Cuviosului Iosif Isihastul († 1959).

Obștea mănăstirii Vatoped a organizat o slujbă de pomenire în amintirea părintelui Iosif. Slujba a fost oficiată vineri, 29 iunie 2018, în biserica centrală a Mănăstirii Vatoped, de către Înaltpreasfințitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Halkida, la care au participat mulți credincioși din Grecia, Cipru, Rusia și alte țări ortodoxe.

Sâmbătă, 20 iunie, Mitropolitul Halkidei a săvârșit Sfânta Liturghie la chilia părintelui Iosif Vatopedinul, în timpul căreia a vorbit despre harismele, smerenia și pocăința starețului: „Starețul Iosif este un înger al lui Dumnezeu care ne-a învățat pe toți pocăința, smerenia și lacrimile”. La rândul său, starețul Efrem a descris virtuțile părintelui său duhovnicesc, Iosif Vatopedinul.

„Întotdeauna încercăm să trăim tot ce ne-a învățat Starețul Iosif și îl slăvim pe Dumnezeu că ne-a adus la picioarele acestui om, care s-a nevoit până la sfârșit pentru dragostea lui Hristos. Nu l-am văzut niciodată pe acest om să judece, să se plângă, nici atunci când era calomniat. A avut o permanentă dragoste divină”, a spus starețul Mănăstirii Vatoped, care a publicat de curând un volum despre viața părintelui Iosif.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie