Îndrumare și hrană pentru pelerinii Sfintei Parascheva

11 Octombrie 2019 17:12 Cătălin Acasandrei Ştiri

În fiecare an, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, sute de mii de pelerini din țară și din străinătate vin la Iași pentru a se închina la racla cu sfintele moaște.

Și de această dată, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este atentă la organizarea în bune condiții a pelerinajului, oferind credincioșilor, prin intermediul preoților, al tinerilor voluntari și al asistenților sociali, sprijin și îndrumare, dar și pachete de hrană, cafea și ceai.

Au fost întocmite liste și grafice orare cu responsabili, astfel încât să existe o fluiditate a numărului de pelerini care primesc aceste pachete, respectându-se normele de siguranță a alimentelor.

„Laicii vor fi prezenţi şi la Gară sau în anumite puncte de informare din oraş unde să îndrume pe pelerini, în catedrală şi în curte sau de-a lungul rândului. Cei 40 de preoţi vor merge, la anumite intervale orare, de-a lungul rândului de pelerini pentru a discuta cu ei, a le răspunde la întrebări, a le aduce la cunoştinţă anumite informaţii. Există un program numit „Hrană pentru pelerini”, prin care Biroul de Asistenţă Socială al Mitropoliei oferă 30.000 de pachete care constau în alimente ambalate, patiserie ambalată, ceai cald, cafea, în perioada 11-15 octombrie. La aceste pachete se adaugă ceai cald în fiecare noapte în intervalul 21.00-6.00. Desigur, vor mai fi şi alte instituţii bisericeşti sau laice care vor oferi hrană, ceai sau cafea”, a transmis părintele Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

De la același autor

Ultimele din categorie