(Video) Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova 2018

Știri

(Video) Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova 2018

Deschiderea oficială a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova (ITOM) 2018 a avut loc vineri, 24 august 2018, de la ora 18.00, la Catedrala Mitropolitană din Iași. Au participat toate delegațiile din zona Moldovei prezente la Iași, 400 de tineri din Basarabia și Bucovina de Nord, dar și mici delegații din Bulgaria și Ucraina.

La eveniment, delegațiile au defilat în fața publicului, într-o paradă a steagurilor. După această paradă, a avut loc un moment special: intonarea Imnului Național în prezența a 100 de voluntari care au format un „tricolor viu”.

A urmat o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, dar și reprezentanții autorităților locale și centrale au transmis apoi mesaje de bun venit tinerilor participanți.

Un alt moment important a fost Concertul de muzică corală susținut de Ansamblul Floralia și de tinerii din ATOR și ASCOR Iași. Evenimentul s-a încheiat cu rostirea rugăciunilor de seară.

ITOM este organizat de către Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, și Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR), filiala Iași.